,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Bakan Fakıbaba'dan Dünya Süt Günü mesajı

Bakan Fakıbaba'dan Dünya Süt Günü mesajı
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Dünya Süt Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Dünya Süt Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda önümüzdeki dönemde ortaya koyacakları politikalarla, süt ve süt ürünleri sektörünün bütün paydaşlarını daha çok güçlendireceklerini söyledi.

Mesajında hayvansal ürünlerden biri olan sütün, insan beslenmesinde önemli bir yere sahip olduğunu  belirten Fakıbaba, üretim sürecindeki yan ürünleri de dikkate alındığında süt ve süt ürünlerinin, gıda sanayii içinde başat bir yere sahip olduğunun rahatlıkla görülebileceğini ifade etti.

Sütün, bileşimi ile mükemmel bir besin olmasına karşın çok çabuk ve kolay bozulması nedeniyle depolanma konusunda probleme açık olan bir ürün olduğuna işaret eden Fakıbaba, bu sebeple elde edilen çiğ sütün tüketiciye hızlı ve sağlıklı bir şekilde arzının önem taşıdığını söyledi.

Fakıbaba, "Çiğ süt fiyatlarının da üreticimizi tatmin edici seviyede olması, damızlık kesimini önlemesi sebebiyle hayvan varlığımızın artmasını sağlamaktadır. Aksi bir durum, talep artışının karşılanamamasından dolayı hem tüketicinin hem üreticinin hem de süt sanayicisinin aleyhine sonuçlar doğurabilmektedir." dedi.

Fakıbaba, mesajına şöyle devam etti: "Görüleceği üzere süt piyasası hassas bir denge üzerinde durmakta ve bu dengenin bozulmadan yürütülebilmesi,  süt üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması bakımından önem taşımaktadır.

Bakanlık olarak bu bilinçle ortaya koyduğumuz uygulamalarla; ülkemizde süt sığırcılığının geliştirilmesini, sağlıklı üretimin artırılmasını, süt üreticilerinin korunmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesini, üretimin sürdürülebilir bir kârlılığa ulaşmasını, kayıt sistemlerinin güncel tutulmasını ve hayvan hastalıklarıyla mücadele etmeyi amaçlıyoruz.

Bu amaç doğrultusunda güncel ihtiyaçlara göre revize ettiğimiz mevzuat çalışmalarımızla, verdiğimiz desteklerle ve ilgili kurumlarımız aracılığıyla yaptığımız yerinde müdahalelerle hem piyasanın sağlıklı işlemesini hem de üreticinin, sanayicinin ve tüketicinin mağdur olmamasını sağlıyoruz."

"Ana olmadan dana olmaz. Dana olmadan da et ve süt olmaz." diyen Fakıbaba, "Bu doğrultuda damızlık yetiştiriciliğiyle ilgili çalışmalarımıza ilave olarak 250 Bin Düve Projesi ve 500 Bin Anaç Koyun Projesi gibi projeleri hayata geçirdik. Damızlıkla ilgili bu çalışmalarımız, süt arzının sağlıklı işlemesine de yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

Fakıbaba, "Bakanlık olarak diğer gıda ürünlerinde olduğu gibi süt konusunda da; üretici, sanayici, esnaf ve tüketiciyi bir bütün olarak görüyor, herkesin mutlu olabileceği bir piyasa ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde ortaya koyacağımız politikalarla, süt ve süt ürünleri sektörünün bütün paydaşlarını daha çok güçlendireceğiz. Sütün, başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta tüketiminin alışkanlık haline getirilmesini hedefliyoruz. Bu amaçla vatandaşlarımıza sağlıklı ve uygun fiyatla sütün temin edilmesi için üreticilerimize ve sektöre destek olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kutluyor, sektörün bütün paydaşlarına bereketli bir yıl ve bol kazançlar diliyorum." diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55