,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Eroğlu'ndan Batman'a yatırım müjdesi

Bakan Eroğlu'ndan Batman'a yatırım müjdesi
Batman’a gelen ​Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Batman’a verdikleri 291 milyon TL’lik 13 müjdeye ilave olarak 541 milyon TL’lik 11 müjdeyle kentte geldiğini söyledi.

​Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

İlk olarak Batman Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu’un, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve protokol karşıladı.

Burada şeref defterini imzalayan Eroğlu, daha sonra Valilik makamına geçerek, Vali Ahmet Deniz ile Batman hakkında bir süre sohbet etti. Ziyaret esnasında Bakan Eroğlu’na; AK Parti İl Milletvekili Ataullah Hamidi, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş ve DSİ ile Orman ve Su İşleri Bölge Müdürleri eşlik etti.

Ardından Bakan Eroğlu, valilik konferans salonunda basın toplantısı düzenleyerek, ilde yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Batman’a 541 milyon TL’lik 11 proje müjdesi

Burada açıklamalarda bulunan Eroğlu, Batman’a verdikleri 291 milyon TL’lik 13 müjdeye ilave olarak 541 milyon TL’lik 11 müjdeyle kentte geldiğini söyledi. Batman’a toplam maliyeti 832 milyon TL olan 24 müjde vermiş olduklarını aktaran Eroğlu, daha önce verilen 13 müjdenin 13’ünüde tamamlanarak hizmete alındığını belirtti.

Eroğlu, "Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün müjdeleri 8 adet müjdenin toplam yatırım maliyeti 538 milyon 600 bin TL Orman Genel Müdürlüğünün müjdeleri 3 adet müjdenin toplam yatırım maliyeti 2 milyon 400 bin TL’dir. Batman merkez İluh ve Avşo dereleri ıslahlarını tamamlayacağız. Batman şehir merkezi taşkınlardan korunacaktır. Yüzde 15 fiziki gerçekleşme sağlanacaktır. Şimdi hem taşkını önlemek hem de vatandaşın vakit geçireceği yerler de yapılacak. Batman Çayı için çok büyük paralar harcadık. Gercüş Kayapınar Beldesi Kurudere ıslahı var. Kayapınar beldesi yüzde 5 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır." dedi.

“Hasankeyf’te bulunan anıt eselerin taşınma ve korunması”

Hasankeyf antik kentinin jeolojik-jeoteknik bakımından araştırılması ve güçlendirilmesi ikmali hakkında bilgi veren Eroğlu, “Taşıma yolu ve servis köprüsü yapılması, tehlike arz eden kayaların düşürülmesi, Dicle Nehri derivasyon işleri mağaraların doldurulması, enjeksiyon işleri, küçük saray güçlendirilme işleri, vadilerin dolguları, Dahlika Deresi ıslah işleri, izleme ve ölçüm sistemi işleri, antik liman (iskele) işleri yapılacaktır. İnşaat ikmal ihalesi 9 Haziran tarihinde yapılmış olup sözleşmesi imza safhasındadır.” ifadelerin kullandı.

Hasankeyf’te bulunan anıt eselerin taşınma ve korunması ile ilgili bilgi veren Eroğlu, “Hasankeyf yerleşim yeri içerisinde ki diğer anıt eserlerin, taşınabilir unsurların taşınması, taşınamaz unsurların yerinde korunması sağlanacaktır. Birinci etap iş kapsamında; Orta Kapı, İmam Abdullah Zaviyesi, Artuklu Hamamı, Yamaç Külliyesi ve 2 adet Baldeken Türbeye ilişkin proje hazırlama çalışmaları tamamlamış olup ihale süreci devam etmektedir. 2’nciEtap iş kapsamında ise diğer 4 adet anıt eser (ER-Rızk, Süleyman Han, Koç ve Kızlar Camii) ile ilgili projelendirme çalışmaları tamamlanmak üzeredir.”diye konuştu.

Hasankeyf’te altyapı ve çevre düzenlemesiyle ilgili bilgi veren Eroğlu, devamında şunları konuştu: “Hasankeyf ilçesi 320 konut, kaymakamlık lojmanı ve mezarlık inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Yeni yerleşim yeri hak sahipleri için 320 adet konut ve mezarlık inşaatına başlanmış olup, yüzde 9 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Yeni yerleşim yeri hak sahipleri için ilave 390 adet konutun inşaatın başlanmış olup, yüzde 8 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.”

Ilısu Barajı ve HES Göl altında kalacak köy yolları ile ilgili de bilgi veren Eroğlu, “Diyarbakır ve Batman il sınırlarında toplam 76 kilometre yol yapılacaktır. Bu yolun 57 kilometresi Batman il sınırları içindedir. Yüzde 7 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Modern Ticaret Merkezi’nin inşaat çalışmalarına 19 Kasım 2015 tarihinde başlanmıştır. Toplam 126 dükkân yapılmakta olup, tamamlanma safhasındadır.” şeklinde konuştu.

Orman Genel Müdürlüğü’nün de 3 adet projesini açıklayan Eroğlu, “2017 yılında 23 bin 520 dekar arazide çalışma yapılarak bir milyon 200 bin adet fidan toprakla buluşturulacaktır. 2017 yılında orman köylerimizde yaşayan 20 aileye 300 bin TL kredi ve hibe desteği sağlanacaktır.  2017 yılında Batman ilinde toplam 3 köyünde, 35 bin adet ceviz, badem ve fıstık fidanı dikilerek getir getirici ormanlar oluşturulacaktır.”dedi.

CHP liderine, “Ona da ihtiyacımız var, kendisini yormasın”

Sorulan bir soru üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşü ile ilgili Eroğlu, “Kemal bey boşu boşuna kendi kendini yıpratıyor. Neticede bu mahkeme kararı FETÖ ile irtibatlı dolayısıyla bu doğru bir şey değil, FETÖ’nün 15 Temmuz’da o alçak darbe girişimiyle Türkiye’nin başına ne getirmek istediğini birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozacağı gibi aynı zamanda Türkiye’yi işgal ettirme projesiydi. Vatandaş onu FETÖ’ye destek için mi yürüyor algılıyor. Bunların doğru olmadığını söylüyorum. Varsa problem gidilir mecliste konuşulur birlikte çözülür diye düşünüyorum. Kendileri mahkeme kararını itiraz ediyorlar. Ama AK Parti kapatma davası vardı neredeyse zil çalıp oynayacaklardı. Demokrasi diyorlar ama ne demokrasiye ne de yargıya inandıklarına ben inanmıyorum. Dolayısıyla sayın Kılıçdaroğlu kendisini boşuna üzmesin. Geçen gün Kızılcahamam tarafında kaydı nerdeyse düşüyordu. Ona da ihtiyacımız var, kendisini yormasın. Özellikle tavsiye ediyorum.”şeklinde konuştu.  (İLKHA) 

veysel-eroglu-batman.jpg

veysel-eroglu-batman-001.jpg

veysel-eroglu-batman-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55