,
  • BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Eroğlu: Dünyanın en büyük barajlarını yapıyoruz

Bakan Eroğlu: Dünyanın en büyük barajlarını yapıyoruz
Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlenen "Malazgirt Meydan Muharebesi ve Sultan Alparslan Uluslararası Sempozyumuna" katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyanın en büyük barajlarını yaptıklarını söyledi.

Muş’ta konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dünyanın en büyük barajını yaptıklarını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 milyar 917 milyon TL’lik 8 adet tesisin temel atma törenine katılmak üzere Muş’a geldi.

Bakan Eroğlu, temel atma töreni öncesi Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) düzenlenen "Malazgirt Meydan Muharebesi ve Sultan Alparslan Uluslararası Sempozyumuna" katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Muş’ta Alparslan2 barajının temelini atacaklarını belirterek, dünyanın en büyük barajlarını yaptıklarını söyledi.

1071 tarihinin bir dönüm noktası olduğunu belirten Eroğlu, “1071 bizim tarihimiz için bir dönüm noktasıdır. Bir mihenk taşıdır. Bu bakımdan bu tarihin çok iyi bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla Sultan Alparslan’ın ve o savaşa katılan kahramanları minnet ve şükranla yad ediyoruz. Çünkü onlar bize Anadolu’nun kapısını açtı Türkiye’yi bize gerçekten vatan yaptılar.” dedi.

Alparslan2 barajı ile beraber 7 tesisin temelini atacaklarını söyleyen Eroğlu, dünyanın en büyük barajlarını yaptıklarını da sözlerine ekleyerek şöyle konuştu:

“İnşallah bugün öğleden sonra Muş tarihinin en büyük yatırımının temelini atacağız. Alparslan 2 Barajı’nın temelini atacağız. Ayrıca 7 tane tesisin de temelini atacağız. Yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırımın temelini atmış olacağız. Özellikle temelini atacağımız çok büyük bir barajımız var. Alparslan 1 barajını daha önce bitirmiştik. Dünyanın en büyük barajlarını biz yapıyoruz. En ileri teknolojileri kullanıyoruz. Dünyada baraj inşaatında ilk üçe giriyoruz. Alparslan 1 Barajı’ndan sonra Alparslan 2 Barajı’nın 4 önemli maksadı var. Birincisi, enerji üretecek. İkincisi, büyük Muş ovasını tamamen sulayacak. Zirai gelir 4 misli iken 14 misli artacak. Muşlu çiftçiler paralarını koyacak yer bulamayacaklar. Üçüncü olarak biz istiyoruz ki hedef 2071 tarihine kadar Muş ve civarındaki bütün ilçe ve köylerin su ihtiyacı buradan çok ileri bir derecede karşılansın. Dördüncü olarak da bu baraj taşkınlardan koruyacak, hayırlı olsun.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55