,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Çavuşoğlu evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti

Bakan Çavuşoğlu evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturan evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen ​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çocuklarının PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle bin 15 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya geldi.

Aileleri tek tek ziyaret eden Çavuşoğlu basına açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Diyarbakır'a geldiğini söyledi. 

Çavuşoğlu, "Onurlu duruşuyla teröre ve teröristlere meydan okuyan ve evladımızı geri istiyoruz çığlığıyla tüm dünyada yankı yaratan aileleri, anneleri, babaları ve kardeşlerimizi ziyaret etmek istedik. 3 Eylül 2019’da Hacire annenin feryadıyla başlayan bu mücadele de bin 15’inci günü içinde. Ben de bugün buraya gelerek annelerimize, ailelere, babalarımıza ve kardeşlerimize destek olmak istedim. Burada başlayan mücadele farklı illerimizde de yankı yarattı. Şırnak, İzmir, Hakkari, Van ve Muş gibi farklı şehirlerimizde de aileler mücadeleler başlattı." dedi.

PKK'nin kaçırdıkları çocukları sadece Kandil'e değil Suriye'ye de gönderildiğini belirten Çavuşoğlu, "Bir de biliyorsunuz Berlin'de bir annemiz şu anda rahatsız. Geçmiş olsun diyoruz Maide annemize bir tedavi görüyor. Berlin'de de oradan çocuğu kaçırılan Maide annemizi buradan selamlıyoruz. Sonuçta PKK terör örgütünün nasıl bir terör örgütü olduğunu Kürtlere ne kadar zarar verdiğini buradaki aileler, anneler ve babalarımız feryatlarıyla anlatıyor duymak isteyenlere. Ve bugün bu ziyarette PKK'lıların buradan kaçırdıkları evlatlarımızın sadece Kandil'e değil, Suriye’ye de götürdüklerini bizzat ailelerden işittim. Hani diyorlar ya Suriye'dekilerin ismi YPG, PKK'lılardan farklı değil. Dolayısıyla biz onları terörist olarak görmüyoruz demeye çalışıyor. Şu anda NATO'ya girmek isteyen iki ülke de aynı şeyi söylemeye çalışıyor. Ama biz onlara şunu anlatıyorduk. PKK'yla YPG arasında hiçbir fark yoktur. İkisi aynı terör örgütüdür. Dolayısıyla terör örgütlerinin arasında sanki ayrım var da birisi terör örgütü, diğeri hak arayışı gibi göstermeye çalışıyorlar." dedi.

"Terörün şehirlerdeki uzantılarına da sesleniyoruz." diyen Çavuşoğlu, "Çocuklarımızı, evlatlarımızı kandırarak bu terör örgütlerine göndermeyin. Bu anneler burada pes etmeyecek, 35 evladımız geri geldi. Bu mücadele sayesinde. Ama bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin kararlılığını da bugün gördük." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu son olarak şunları söyledi: "Kürt kardeşlerimize ve onların haklarına da her zaman sahip çıkacağız. İnşallah geri kalan kardeşlerimizi geri getirmek için de yine elimizden gelen çabayı birlikte göstereceğiz. Ben burada evlatları için nöbet tutan tüm ailelere şükranlarımı, saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Annelerimizin, babalarımızın ellerinden öpüyorum. Maide anneaye de buradan selamlarımı gönderiyorum. Onun da ellerinden öpüyorum. Alman yetkililere de çok rica ettim. Bir kere dinleyin. Bak burada PKK'lılar bir taraftan terör örgütüne para topluyor. Bir taraftan da buradan bile çocukları kandırıp dağa gönderiyorlar. Bu aileleri dinleyin dedik. Ama doğruları galiba onlar da duymak istemediler, dinlemek istemediler. Ama biz bunlar duysa da duymasa da duymak istemese de bunları söylemeye güçlü bir şekilde söylemeye devam edeceğiz" (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55