,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Bakan Bak: "Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz"

Bakan Bak: "Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz"
Mardin Nusaybin’de muhtarlarla buluşma kahvaltısına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlerin spor yapmalarını önemsediklerini söyledi.

​Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’in Nusaybin ilçesine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, muhtarlarla bir araya geldi.

AK Parti Nusaybin teşkilatı tarafından Kırsal Mahalle Muhtarlarına yönelik düzenlenen kahvaltıya;  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, STK temsilcileri, partililer ve muhtarlar katıldı.

Burada muhtarlara hitap eden Bakan Bak, hem siyasette hem de yerelde muhtarlar çok önem verdiklerini kaydetti. Bak, "Muhtarlarımızın talepleri, istekleri, destekleri bizim için çok önemlidir" diyen Bakan Bak: "Gençlik ve Spor Bakanı olarak bölgedeki gençlik ve sporla ilgili yatırımları gözden geçiriyoruz, varsa talepleri alıyoruz. Gençlerimizin spor yapması birbirileriyle kaynaşması çok önemlidir. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Sporla ile hem terör hem de uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Çünkü terörün panzehri aynı zamanda spordur." dedi.

Gençlere sahip çıkmanın çok önemli olduğunu belirten Bak, Muhtarların da köydeki, mahalledeki gençlere sahip çıkmasını, gençlerin taleplerini muhtarlar aracılığıyla kendilerine iletilmesini istedi.

"Terör örgütleri gençleri uyuşturucuya araç olarak kullanıyor" diyen Bakan Bak, uyuşturucuyla mücadelenin önemine değindi. Bak, "Gençlerin hem ülkenin hem toplumun gelişmesine yönelik çalışması çok önemlidir. Onlarla iyi diyaloglar kurmak gerekiyor. Onlarla bir arada olmamız gerekiyor. O yüzden biz sporun birleştirici gücüne inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi. Bize verdiği talimatta 'köylerde, mahallelerde bulduğunuz her yere mutlaka gençler için çocuklar için spor tesisi yapın' diyor. Biz de valilerimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla istişare ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Esnaf Sanatkarlar Başkanı Ömer Özel geçmiş dönemki Spor Bakanının Nusaybin spor kompleksi sözü verdiği belirterek, bu sözün yerine getirilmesini istedi.

Bak, bu sözün yerine getirileceğini belirterek, çalışmaları takip edeceğini söyledi. Konuşmalardan sonra STK temsilcileri ve muhtarlar taleplerini dile getirdi.

Muhtarların büyük bölümü elektrik kesintilerinden şikayetçi olarak sorunun giderilmesini talep etti.

Bakan Bak, daha sonra Şırnak'ın Cizre ilçesine gitmek üzere doğru yola çıktı. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55