,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Bakan Albayrak: Atacağımız adımlarla süreçten daha güçlü çıkacağız

Bakan Albayrak: Atacağımız adımlarla süreçten daha güçlü çıkacağız
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün yaklaşık 6.100 uluslararası yatımcının katıldığı telekonferansta; Türkiye ekonomisinin öncelikleri ile kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlara ilişkin bilgi verdi, yatırımcıların sorularını cevapladı.

​Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 6 bin 100 uluslararası yatırımcının katıldığı telekonferans sonrası verdiği mesajda, "Atacağımız adımlarla süreçten daha güçlü çıkacağız." dedi. Albayrak ayrıca, IMF ile herhangi bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Albayrak’ın telekonferansta bazı mesajlar verdiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün içinde geçtiğimiz süreçte yaşanan dalgalanmaların, karşılaştığımız zorlukların farkındayız. Ülkemizin potansiyelini de biliyoruz. Atacağımız adımlarla süreçten daha güçlü çıkacağız.

IMF ile herhangi bir görüşmemiz yoktur. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi yabancı para fonlamalarımızı uluslararası piyasalardan sağlamaya devam edeceğiz. Temel amacımız doğrudan yatırım çeken, bölgenin yatırım merkezi bir ülke olmaktır.

Piyasalarda son dönemde yaşanan dalgalanmaların Türkiye ekonomisinin temel göstergeleri ile ilgisi yoktur. Bu durum tamamıyla politik gelişmeler ve yatırımcıların Türk Bankacılık sektörüyle ilgili algılarındaki bozulmayla ilgilidir."

"Bankacılık sektörüne destek verme konusunda tereddüt etmeyeceğiz"

Türkiye'nin hiçbir zaman piyasa dışı kuralları hayata geçirmediği, sermaye kontrollerinin hiçbir zaman gündemde olmadığı ve olmayacağı vurgulanan açıklamada, "Türk bankacılık sistemi sağlıklı ve güçlü, açık döviz pozisyonu yoktur. Bankacılık sektörü mevcut volatiliteyi yönetebilecek kapasitededir. Bankacılık sektörüne destek verme konusunda tereddüt etmeyeceğiz."

"Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz"

"Bankalardan son dönemde büyük bir mevduat çıkışı yaşanmamıştır." denilen açıklamada, "Enflasyonu düşürmek en önemli önceliğimiz. Mümkün olduğunca kısa sürede enflasyonu tek haneye indirmek istiyoruz. Enflasyonla mücadelede para politikaları tek başına yeterli değildir. Merkez Bankasını mali politikalarla destekleyeceğiz." ifadelerine yer verildi.

"Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz"

Açıklamada, "Para politikaları ve mali politikaların koordineli ve dengeli olması gerekiyor. Mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Bu kapsamda yapısal reformları önceleyeceğiz. Mali disiplin ekonomimizin en temel çıpalarından biri olacak. Çok ciddi bir tasarruf politikasına gidiyoruz. Tüm bakanlıklara bu konuda hedefler verildi. Bunun yanında gelir tarafında da pozitif performans gözlemliyoruz. Yeni makro ihtiyati tedbirler, sıkı makro ve mali politikalarla daha sürdürülebilir bir büyümeyi yakalayacağız." değerlendirmesinde bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55