,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Bakan Akar'dan Yunanistan tepkisi: Geri adım atmamız söz konusu değil

Bakan Akar'dan Yunanistan tepkisi: Geri adım atmamız söz konusu değil
​Millî Savunma Bakanı Akar, "Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok. Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hava Harp Okulundaki törene katılarak bir konuşma yaptı.

Son dönemde artan Yunanistan provokasyonlarına değinen Akar, Yunanistan’da belli siyasilerin iç politikada yer edinmek amacıyla sürekli olarak Türkiye aleyhinde konuştuğunu, yalana başvurduğunu söyledi.

"Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu değil. Bir milimetre geri adım atmak yok." diyen Akar, Bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldığını kaydetti.

Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerinin bu konuda açık şekilde talimatlandırıldığını belirten Akar, "Bu konuda bizim anlayış göstermemiz, taviz vermemiz söz konusu değil." diye ekledi.

Yunanistan’ın ahlak, hukuk, gerçek dışı konuşmalar, provokasyonlarla "kötü komşuluğun" tipik örneğini sergilediğini ifade eden Bakan Akar, uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Ege’nin zenginliklerinin adil şekilde paylaşılmasını istediklerini söyledi.

Yunanistan’ın 1988’deki ve 15 Haziran-15 Eylül tarihleri ile millî ve dinî bayramlarda tatbikat yapılmayacağına dair memoranduma bile uymadığını dile getiren Akar, Yunanistan ile NATO içinde müttefik olduklarını, bunun yanı sıra halkların birbirini tanıdığı ve komşuluk ilişkilerinin olduğunu belirterek, "Dolayısıyla kısa sürede iyi komşuluk ilişkilerini tesis edebilir bundan faydalanabiliriz. Bu iki ülkenin de lehine diyoruz. Fakat Yunanistan’daki birkaç siyasi kendi şahsi hesaplarına dayanarak bu gerginliği sürdürüyorlar." dedi.

Yunanistan’ın Gayri Askerî Statüdeki Adaları (GASA) uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığını belirten Akar, bunların hepsini yakından takip ettikleri ifade etti.

Bunlarla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını aktaran Bakan Akar, "Bu durum ta 1956’da Sakız ile başlamış. O günden itibaren bazı şeyler yaşanmış ama 1997’deki Kardak milat. Ondan sonra bir adım atmaları söz konusu değil. Nereye varırsa ‘Ölürsek şehit kalırsak gazi! Bu kadar da basit." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55