,
  • BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Bakan Akar: Yunanistan’ın şımarıklığına cevap vermeyi sürdüreceğiz

Bakan Akar: Yunanistan’ın şımarıklığına cevap vermeyi sürdüreceğiz
​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yunanistan’ın şımarıklığına her zaman her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde haklarımızda, menfaatlerimizde geri adım atmamız söz konusu değil." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığında gerçekleştirilen "Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.

Kurban kesimi ve duaların yapıldığı törende konuşan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği, destek ve teşvikiyle savunma sanayisinde yerlilik ve millîlik oranının yüzde 80’llere ulaştığını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde millî muharip uçağı ve tankını da yapacaklarını söyleyen Akar, bu konudaki çalışmaların azimle, kararlılıkla devam ettiğini kaydetti.

Akar, F-16 tedariki ve modernizasyonuna yönelik ABD nezdindeki girişimlerin sürdüğünü bildirdi.

Son zamanlarda Yunanistan’ın yaptıklarına tepki gösteren Akar, bu durumu yakından takip ettiklerini bunlarla alakalı hem masada hem sahada yapılması gereken ne varsa mütekabiliyet çerçevesinde gerekli cevabı verdiklerini kaydetti.

Akar, Yunanistan’ın tahriklerinin, saldırgan eylem ve söylemlerinin, kural dışı hareketlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Yunan savaş uçaklarının NATO görevindeki Türk F-16’larını taciz ettiğini hatırlatan Akar, bu görevin koordinasyonunun Temmuz’da başladığını aktardı.

Akar, "2 Temmuz’dan itibaren faaliyet tüm NATO kanallarına bildirildi, herkes bunu duydu, öğrendi. Öğrenmemiş olmak mümkün değil. Hâl böyleyken NATO görevini yapan bizim F-16’larımıza önleme yaptılar. Yunanistan buna karşı ‘Bunların Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk’ şeklinde son derece inkârcı, yalan söylemde bulundu." dedi.

Türk jetlerinin 23 Ağustos’ta ise Girit Adası’nda konuşlu Yunanistan’a ait Rus yapımı S-300 Hava Savunma Sistemi tarafından taciz edildiğini hatırlatan Akar, bunlarla alakalı NATO'nun, ülkeler nezdinde Yunanistan’ın yalancılığını ve inkârcılığını takip ettiğini söyledi.

Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Akar, "Yunanistan’ın bu şımarıklığına her zaman her yerde mutlaka cevap verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Hiçbir şekilde haklarımızda, menfaatlerimizde geri adım atmamız söz konusu değil. Ülkemizin, milletimizin hak alaka ve menfaatlerini bugüne kadar hassas şekilde koruduk, korumaya devam edeceğiz." diye belirtti.

Akar, "Yunanistan’ın uluslararası hukuku, iyi komşuluk ilişkilerini, dostluğu hiçe sayarak gerçekleştirdiği eylemler ve söylemleri yakından takip ediyoruz. NATO’nun ve üçüncü ülkelerin de Yunanistan’ın yaptıklarını görmesi lazım. Yunanistan konusunda tüm müttefiklerimizi ikaz ettik. Objektif olmalarını bekliyoruz. Buradaki eylemlerin, söylemlerin dostlukla, müttefiklikle alakalı olmadığını bilmelerini istiyoruz. Türkiye olarak NATO’ya ve müttefiklerimize yük değil onların yükünü alan ülke olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55