,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Akar: Müttefik ülkelere PKK/YPG’ye destek olmamaları uyarılı yapıldı

Bakan Akar: Müttefik ülkelere PKK/YPG’ye destek olmamaları uyarılı yapıldı
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Son dönemde yapılan görüşmelerde müttefik ülkelere sınırlarımıza ve halkımıza saldıran PKK/KCK/YPG’ye, DEAŞ’la mücadele bahanesi dâhil her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları uyarıları yapılmaktadır." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, son birkaç günde yaptığı birçok görüşme ve toplantıya ilişkin gazetecilere bilgilendirmede bulundu.

Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin asil milletimizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları kapsamında, komşularının toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygılı olarak terörle mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürmektedir." dedi.

PKK/KCK/YPG'nin, Suriye’nin kuzeyinde sağlanan huzur ve istikrar ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırılarını artırdığına dikkati çeken Bakan Akar, " PKK/KCK/YPG son dönemde de sivil yerleşim alanlarımızı hedef almış; çocuk, kadın, öğrenci, öğretmen demeden masum vatandaşlarımıza yönelik alçak ve kanlı saldırılar gerçekleştirmiştir. Binlerce kilometre öteden DEAŞ terör örgütünü tehlike olarak hissedenlerin, sınırlarımızın yanı başından okullar dâhil sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan ve masum insanlarımızı katleden terör örgütlerine karşı gerekli tedbirleri almamız konusundaki tutumları kabul edilemez." dedi.

TSK'nın düzenlediği operasyonlarda sadece saldırganları hedef aldığını söyleyen Akar, sivillerin, tarihî, dinî, kültürel varlıklar ile çevrenin ve koalisyon güçlerinin zarar görmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterildiğini belirtti.

Akar, "Tek hedefimiz teröristlerdir. Herhangi bir etnik, dinî, mezhepsel yapı bizim için hedef olamaz. Türkler ve Kürtler kardeştir. Tüm fitne, fesat ve dezenformasyon çabalarına rağmen kardeş kalmaya devam edecektir." dedi.

Akar, "Son dönemde yapılan görüşmelerde müttefik ülkelere eli kanlı bir terör örgütü olan, sınırlarımıza ve halkımıza saldıran PKK/KCK/YPG’ye, DEAŞ’la mücadele bahanesi dâhil her ne sebeple olursa olsun destek olmamaları, teröristlerden ayırt edilmeyi zorlaştıracak kendi bayrak ve kendi üniformalarını kullandırmamaları, bulundukları bölgelerden teröristleri uzak tutmaları ve bir an önce terör örgütleri ile tüm ilişkilerini kesmeleri hatırlatılmakta ve gerekli uyarılar yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

ABD'den yapılan "Türkiye'nin Suriye'de yeni bir askerî operasyon düzenlemesine şiddetle karşı olunduğuna" yönelik açıklamalara ilişkin soru üzerine Bakan Akar, "Bizden tekrar değerlendirmemizi istediler. Biz de hassasiyetlerimizi, görüş ve düşüncelerimizi anlattık, verilen sözlerin tutulmasını istedik. Bizi, yani durumu anlamaları gerektiğini vurguladık." yanıtını verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55