,
  • BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bakan Akar: Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı

Bakan Akar: Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı
​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Avrupa Birliği insan hakları diyor. Gara’da şehit edilen masum, silahsız vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak? Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Orduevi'ndeki tablet dağıtım törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Son örneği Gara’da olan PKK’nin caniliğini, alçaklığını herkesin görmesi gerektiğini belirten Akar, "Fakat içimizdeki ve dışarıdaki bazı gafil ve hainler bu gerçeği görmemekte ısrar ediyor. Yalanları sis perdesi ile kapatmaya çalışıyorlar ama güneş balçıkla sıvanmaz. Gara’da cani, katil PKK masum, silahsız 13 evladımız ile 3 kahraman silah arkadaşımızı şehit etti."

Hiçbir şeyin bu gerçeğin üzerini örtemeyeceğini vurgulayan Bakan Akar, "Avrupa Birliği insan hakları diyor. Gara’da şehit edilen masum, silahsız vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak?" diye sordu ve şunları ekledi:

"Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı. Tüm dost ve müttefiklerimizden, insani değerleri savunan herkesten teröre ve PKK terör örgütüne karşı, 'ama'sız, 'fakat'sız bir irade sergilemelerini bekliyoruz. ABD’nin DEAŞ’la mücadele bahanesiyle YPG’ye destek vermesini kesinlikle yanlış buluyoruz. Çünkü PKK eşittir YPG, bunların hiçbir farkı yok. Adları değişse de hepsi terörist. Bunun son örneği Gara’da 16 şehidimizin katili sözde Kamışlı YPG sorumlusunun Gara’ya PKK sorumlusu olarak gelmesidir."

Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki tüm sorunların barışçıl yöntemlerle çözümünden yana olduğunu belirten Akar, Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki sorunların da diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Bunun için çabaladıklarını ifaden eden Akar, "Bu çerçevede komşumuz Yunanistan’la olan görüşmelerimiz devam ediyor. Tüm yapıcı yaklaşımlarımıza rağmen maalesef birtakım olumsuz açıklama, eylem ve tacizlerle de karşılaşıyoruz. Bu tehdit dili ve tacizler kabul edilemez ve hiçbir yere götürmez. Tehdit dili, provokasyon ve gerilimi artırıcı girişimlerin yanı sıra, silahlanma gayretlerinin en büyük zararının da Yunan halkına olacağı görülmelidir." diye konuştu.

Ege’de bilimsel araştırma yapan TCG ÇEŞME gemisine Yunan F-16’ları tarafından yapılan tacize değinen Akar, buna ilişkin gerekli cevapların verildiğini vurguladı.

Bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha ifade eden Akar, "Ayrıca Yunanistan, Türkiye ile problemlerini Türkiye-AB veya Türkiye-ABD problemi haline getirmeye çabalıyor. Bu durum ne hukuki ne de ahlaki. Israrla ifade ediyoruz ki bizim kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında, suyunda gözümüz yok. Ancak kendi haklarımızdan da asla vazgeçmeyiz. Kıbrıs dahil mavi vatanımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Bu çerçevede, tamamen eğitim amaçlı, planlı Mavi Vatan tatbikatının icrası da başarıyla devam etmektedir." şeklinde konuştu.

ABD’den Patriot, Fransa-İtalya’dan SAMP-T almak istediklerini ancak bunun, çeşitli nedenlerle mümkün olmadığını ifade eden Akar, "Bunun üzerine istediğimiz şartları sağlayan Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerini satın aldık.  S-400 millî bir meseledir, Türkiye bu tercihi ile egemenlik hakkını kullanmıştır. 'Türkiye’nin son 10 yılda Patriot alımı konusunda fırsatı olmasına rağmen S-400 almayı seçtiği' yönündeki ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. 10 yıl boyunca ABD tarafına sunulan tekliflerimizde vurguladığımız, teknolojik iş birliği, erken teslimat ve uygun fiyat beklentilerimize yeterli ve uygun cevaplar alınamamıştır.  Problemlerin çözümü için muhataplarımıza yazdığımız mektuba da henüz yanıt verilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Akar, 15 Temmuz’dan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinden 21 bin 194 kişinin ihraç edildiği bilgisini paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55