,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Bakan Akar: ABD'den F-16 tedariki için teknik çalışma başlatıldı

Bakan Akar: ABD'den F-16 tedariki için teknik çalışma başlatıldı
​Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Elimizdeki F-16’ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD’den hem blok 70 Viper F-16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı." dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

"Kürt kardeşlerimize karşı faaliyet gösterdiğimiz şeklindeki söylemler fitnedir"

Suriye ve Irak’ın kuzeyinde PKK'ya yönelik operasyonlara değinen Akar, "Kürt kardeşlerimize karşı faaliyet gösterdiğimiz şeklindeki söylemler fitne çıkarmaya, ortalığı karıştırmaya yönelik asılsız iddialardır. Kürtlerin kardeşimiz olduğunun, ekmeğimizi, suyumuzu paylaştığımızın en açık göstergesi şehitliklerimizdir. Örneğin Çanakkale Şehitliğimizde Suriye’den 687, Irak’tan 46, Lübnan’dan 50, Filistin’den 92, Hicaz’dan 11, Libya’dan 20 ve Tunus, Mısır ve Sudan’dan şehidimiz var. Bizim kardeşlik davamızın ne kadar gerçek olduğunu yakın tarihimizdeki olaylar açıkça göstermektedir. Bizim tek hedefimiz teröristlerdir. Asil milletimizi, 40 yıldan beri başına musallat olan terör belasından kurtarmakta kararlıyız. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." dedi.

Suriye ile alakalı ABD ve Rusya'yla yaptıkları mutabakatların olduğunu hatırlatan Akar, bu mutabakatlarda kendilerine düşen ne varsa en iyi şekilde yerine getirdiklerini ve getirmeye devam ettiklerini söyledi.

"Muhataplarımıza da kendilerine düşen görevleri yapmalarını hatırlatıyoruz." diyen Akar, sağlanan bir ateşkesin olduğunu, zaman zaman birtakım ihlaller, çatışmalar, saldırılar olsa da genel anlamda alınan tedbirler çerçevesinde ateşkes ve istikrarın sürdüğünü ifade etti.

Akar, İdlib'deki Türkiye varlığının, rejimin katliamlarını engellediğini, bu durumun da göç dalgasının ve radikalleşmenin önüne geçtiğini belirtti.

"Elimizdeki F-16’ların yenilenmesi lazım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde savunma sanayisinde yerlilik oranının yüzde 80’lere yaklaştığını dile getiren Bakan Akar, birçok ihtiyaçlarını da yerli olarak karşılayabilecek durumda olduklarını söyledi.

Bunun dışında karşılamaları gereken ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Akar, "Bu manada elimizdeki F-16’ların yenilenmesi lazım. Stratejik müttefikimiz, dostumuz ABD’den hem blok 70 Viper F-16 tedariki hem de elimizdeki bazı uçakların modernize edilmesi için teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin, TSK’nın güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55