,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Akar: 13 milyon tondan fazla tahıl taşındı

Bakan Akar: 13 milyon tondan fazla tahıl taşındı
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın 2023 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığın faaliyetlerine ilişkin bir konuşma yaptı.

24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin, sadece bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında PKK mensubunun öldürüldüğünü aktaran Bakan Akar, “PKK=YPG/PYD, hepsi aynı. Bizim için adları ne olursa olsun, kim destek verirse versin, ülkemizi ve asil milletimizi terör belasından kurtarmakta kararlıyız.

Bu kapsamda Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç dahil son dönemin en büyük, en kapsamlı ve en etkili kara ve hava operasyonları icra edilmektedir. Harekâtta, terör hedefleri ateş altına alınmış, çok sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel, depo ve sözde karargâh tam isabetle imha edilirken, aralarında örgütün sözde yöneticilerinin de bulunduğu tespit edilebilen 364 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” dedi.

Konuşmasında Yunanistan ile yaşanan gerileme de değinen Akar, “Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialar ile sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır. Yunanistan, terör örgütleriyle iş birliği yaparak teröristlere özellikle Lavrion kampında her türlü yardım ve yataklığı yapmakta; tüm dünyaca bilinen bu gerçekleri de utanmadan inkâr etmekte, göçmenlere karşı son derece acımasız, insanlık dışı uygulamalarla onları Türkiye sınırlarına doğru itmektedir.
Yunanistan’ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılık verilmektedir.” diye konuştu.

Bakan Akar, “Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askerî şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır.” dedi.

Ukrayna’nın da toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını ve egemenliğini desteklediklerini belirten Akar, şöyle devam etti:

“Ülkemiz krizin başlangıcından itibaren Montrö dâhil etkin, dengeli ve yapıcı bir politika izlemekte, bölgede ateşkesin ve barışın sağlanması ile diplomatik çözüm için büyük bir çaba göstermektedir. Ülkemizin bu süreçteki en önemli katkılarından biri de tüm dünyayı tehdit eden gıda krizinin aşılmasında olmuştur.

Rusya Federasyonu ve Ukrayna Savunma Bakanlıkları ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonucunda Karadeniz Tahıl Girişimi imzalanmıştır. Girişim kapsamında İstanbul’da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezinin çalışmaları ile bugüne kadar Ukrayna limanlarından toplam 13 milyon tondan fazla tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere emniyetle sevki sağlanmıştır.”

“24 bin 706 FETÖ’cü ihraç edildi”

FETÖ ile mücadeleye ilişkin Akar, 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren FETÖ nedeniyle TSK’nden bugüne kadar 10 bin 22’si Bakan onayı ile olmak üzere toplam 24 bin 706 kişinin ihraç edildiğini kaydetti.(İLKHA)

http://

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55