,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Bahreyn Sultanı’nın Abdülmecid Han’a hediye ettiği ‘Bedri İşi’ ilgi odağı oldu

Bahreyn Sultanı’nın Abdülmecid Han’a hediye ettiği ‘Bedri İşi’ ilgi odağı oldu
Üsküdar Belediyesi, tamamı antika eserlerden oluşan ve içinde 200 yıllık eserlerin de yer aldığı Türkiye’nin ilk antikacılar fuarına ikinci kez ev sahipliği yapıyor.

Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Marmaray Yanı Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen ve İstanbul Antikacılar Derneği tarafından organize edilen Üsküdar Antika Fuarı bu yıl ikinci kez meraklılarıyla buluştu. Tamamı antika eserlerden oluşan ve Türkiye’nin ilk antika çarşısı olan Üsküdar Antika Fuarı’nın bu yıl en çok dikkat çeken eseri, Bahreyn Sultanı’nın, yaptığı yardımlar nedeniyle Osmanlı Hanedanı Sultan Abdülmecid Han’a hediye ettiği Bedri İşi denilen antika eser oldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından açılan ve 1 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek fuarda İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen antikacıların eserleri sergileniyor.

 

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, tarih ve kültür semti Üsküdar’da kıymetli antika eserleri ziyaretçilerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Türkmen şöyle devam etti: “İlk kez geçen yıl düzenlediğimiz Antika Fuarı’nı bu yıl kapsamını daha da genişleterek meraklılarıyla buluşturuyoruz. 200 yıl önce kullanılmaya başlanan para sayma makinesi, telefon, tartı ve saatlerin ilk örneklerinin yanı sıra Bahreyn sultanı tarafından Osmanlı Padişahı Abdülmecid Han’a hediye edilen bir eser de bulunuyor. Bedri işi denilen Hint işi eserin içi ayetlerle dolu, dışındaysa kendisine armağan edildiğine yönelik yazı ve tarihler bulunuyor. Fuarın en nadide parçası… Bugün burası bir fuardan çok tarihin köklerini gençler ve çocuklarla buluşturma sahnesi. 100, 200 yıllık eserler var. Adeta tarih yeniden canlandırılıyor. Tarih ve antika meraklıları kadar, gençlerimizi ve çocuklarımızı fuarı ziyaret etmeleri için Üsküdarımıza bekliyorum.”

 

Üsküdar Antikacılar Fuarı’nın açılışına katılan isimler arasında AK Parti Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz, Hurşit Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve Antikacılar Derneği Başkanı Abdulbaki Şimşek de yer aldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55