,
  • BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Bağlar Belediyesinden deprem seferberliği

Bağlar Belediyesinden deprem seferberliği
Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından seferberlik ilan eden Bağlar Belediyesi, tüm teknik donanım ve araçlarıyla Elazığ’da hizmet veriyor.

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi, Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hizmet seferberliği ilan ederken aynı zamanda AFAD İl Müdürlüğü uzmanları tarafından acil durum ve deprem eğitimi aldı.

Son olarak Elazığ’da meydana gelen ve bölgede hissedilen depremden sonra tekrar gündeme gelen deprem eğitimi konusunda Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi önemli bir çalışmaya imza attı.

Depremin meydana gelmesiyle birlikte Elazığ’a gidip üç gün boyunca Maden ilçesi ve Gezin beldesinde çalışmalara katılarak vatandaşlarla bir araya gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla seferberlik ilan edildi.

Bağlar Belediyesi çalışanları, Beyoğlu’nun talebi üzerine Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Diyarbakır İl Afet ve Afet Durum Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen acil durum ve deprem eğitimine katıldı.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki aşamalı olarak verilen eğitimde sivil savunma uzmanı Mehmet Salih Pilatin ve Afet Eğitim Koordinatörü Harun Kor tarafından sivil savunma teşkilleri, temel afet bilinci ve yangın gibi konularda neler yapılması gerektiği anlatıldı.

Diyarbakır, birinci ve ikinci deprem bölgesinde

Diyarbakır’ın deprem riski bakımından birinci ve ikinci kuşakta olduğunu belirten uzmanlar, en büyük tehlikenin ise deprem değil, deprem yönetmeliği ve zemin etüdüne aykırı yapılar olduğuna dikkat çekerek her 100 kişiden 98’inin deprem riski altında olduğu Türkiye’de herkesin bilinçli olması gerektiği ifade edildi. Uzmanlar, yapıların sağlıklı ve dayanıklı inşa edilmesi gerektiği kadar deprem anında da neler yapılması gerektiği konusunda bilinçli bir toplum yapısı oluşmasının önemine vurgu yaptı.

"Çalışanlarımızı deprem konusunda bilinçlendireceğiz"

Depremden hemen sonra tüm imkanları devreye sokarak deprem mağduru vatandaşların yardımına koştuklarını belirten Beyoğlu, deprem eğitimi konusunda da önemli bir çalışmayı hayata geçirdiklerini kaydetti.

Ülke ve bölge olarak depremle yaşamayı öğrenmeleri gerektiğini belirten Beyoğlu, "Bu yüzden gerekli  tedbirleri alarak bilinçli bir toplum yaratmamız gerekir. Bunun yolu da deprem ve acil afetler konusunda uzmanlaşmış personel yetiştirmekten geçiyor. Çalışanlarımızı bu alanlardaki tüm eğitimlere tabi tutacağız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55