,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

"Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi" açıklamalarda bulundu

"Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi" açıklamalarda bulundu
Siyasi parti genel başkanları ve platform temsilcilerinden oluşan "Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi", Irak Kürdistanı’nda yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin Batman’da basın açıklaması yaptı.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Azadi Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti ve Av. Selahattin Korkmaz’ın bir araya gelerek oluşturduğu "Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi", Irak Kürdistanı’nda 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumuna ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kürdistan Özgürlük Partisi'nin (Partîya Azadîya Kurdistanê) Batman'daki il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen "Bağımsızlık Referandumunu Destekleme İnisiyatifi", Irak Kürdistanı’nda yapılacak bağımsızlık referandumuna destek açıklamasında bulundu.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Ayetullah Aşiti, "Kürdistan ve Türkiye kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla görüşmeler yapma, konferans ve paneller düzenleme kararı aldıklarını" fakat panellerinin valilikler tarafından yasaklandığını söyledi.

Aşiti, "19 Ağustos’ta Van’da ve 20 Ağustos’ta Batman’da yapmayı planladığımız paneller, her iki il valiliği tarafından yasaklandı. Batman Valiliği yasaklamayla kalmayarak ‘salon sahiplerine, toplantıyı düzenleyecek ve katılacaklara’ yönelik tehditlerde de bulunmuş. Bizler her iki valiliğin bu antidemokratik ve keyfi kararlarını şiddetle kınıyoruz. Bugün ve bundan sonra da bu tür antidemokratik karar ve uygulamalara karşı ulusüstü sözleşmeler hukukundan doğan meşru itaatsizlik hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz." dedi.

Irak Kürdistan Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani’nin siyasi partiler, etnik ve dini temsilcilerin büyük çoğunluğuyla almış olduğu "25 Eylül Bağımsızlık Referandumu" kararının meşru ve yerinde olduğunu belirterek, güçlü bir iradeyle desteklediklerini vurgulayan Aşiti, "Aynı şekilde haktan yana olan ve hakka saygı duyan herkesi desteklemeye davet ediyoruz. Kendi topraklarında kendi kendisini yönetmek, özgür ve bağımsız yaşamak sadece hakkımız değil, aynı zaman onurumuz ve haysiyetimiz olduğunu belirtmek istiyoruz. Başta Kürdistan halkı ve Birleşmiş Milletler ailesi olmak üzere, tüm dünya halklarını, demokrasi, barış ve hukuktan yana olan tüm dünya devletlerini 25 Eylül Bağımsızlık Referandumunu desteklemeye davet ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55