,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Babaannesinin bir sözü Başbakan Yıldırım’ı doktorluktan vaz geçirdi

Babaannesinin bir sözü Başbakan Yıldırım’ı doktorluktan vaz geçirdi
Başbakan Binali Yıldırım, CNR EXPO Yeşilköy’de medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapan İstanbul Sağlık Fuarı’nı ziyaret etti.

Medikal ve sağlık sektöründeki yeni teknoloji ve uygulamalara ev sahipliği yapan “İstanbul Sağlık Fuarı-4. Medikal Cihaz ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri Buluşması, 2. Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları” CNR EXPO Yeşilköy’de bugün tamamlanacak. Bakanlıklar ve kamu temsilcileri tarafından desteklenen İstanbul Sağlık Fuarı, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sırax Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı.

“Fuara 5 bin kişi katıldı”

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı’nda yaptığı konuşmada, fuara 5 bin kişinin katıldığına dikkat çekerek, “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. CNR EXPO, Türkiye’de fuarcılığın markası oldu. Bunun için Ceyda Erem Hanım’a ve ekibine de teşekkür ediyoruz. Hükümet olarak sağlık ve ulaşım alanında zirve yaptık. Bu iki alanda vatandaşın memnuniyeti yüzde 70 in üzerinde seviyelere ulaştı. Sağlık hizmetindeki başarımız iktidarımızın yüzünü güldürüyor” dedi.

Başbakan Yıldırım, doktorluk mesleği ile ilgili ansını fuarda paylaştı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı’nda doktorluk mesleği ile ilgili de şu anısını paylaştı: “Doktorluk çok saygın bir meslek. Ailem benim doktor olmamı istiyordu. Ben ise mühendis olmak istiyordum. Bir gün Babaanneme hastaneye gittiğinde eşlik ettim. Burada baya zorlu bir süreçle karşılaştık. Doktor iyi davranmadı. Hastaneden çıktıktan sonra Babaannem doktora ‘İyileşirsem param helal olsun, iyileşemezsem param haram olsun’ diye kargış etti. Bunun üzerine ben de Babaanneme ‘Ben doktor olmayacağım, sonra bana da beddua edersin’ dedim ve doktor olmaktan vazgeçtim. Artık günümüzde böyle doktorlar yok. Doktorlarımız, hastanın ruhuna da hitap ediyorlar”

Başbakan Yıldırım, sağlıkta dönüşümle birlikte hükümet olarak büyük işler yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Sağlık alanında güzel işler yaptık. Oluşturduğumuz sağlık kümelenme noktaları ile Anadolu’nun doğusuna da teşvik tedbirlerini yaydık. Doğu ve Güneydoğu’da 23 ilimizi cazibe merkezi haline getirmek için teşvik edici radikal kararlar aldık. Burada, devlet yatırımcıyla karşı karşıya konuşacak, onlara ihtiyacına uygun olarak her türlü desteği verecek. Yeri geldiğinde firmaların ürettiğini de satın alacağız. İşletmelere personel maliyeti desteği de vereceğiz.”

“Hiçbir mazerete gerek yok, Türkiye’de üretim için hiçbir engeliniz yok”

Fuarda katılımcı ve yatırımcılara istediği ürünü Türkiye’de yapmak için önlerinde hiçbir engel olmadığını anlatan Binali Yıldırım, “Hiçbir mazerete gerek yok. Bütün imkanları size sağlıyoruz. Hükümet olarak millileştirme ve yerlileştirme ilk hedefimizdir. Kendi kaynaklarımızı, kendi akıl terimizi genç insan gücümüzü en iyi şekilde devreye sokmalıyız. Biz gerekli tedbirleri alıyoruz, üzerimize düşeni yapıyoruz. Paraysa para, destekse destek her şeyi sağlıyoruz. Sağlığa 115 milyar lira bütçe ayırdık. Her türlü girişim ve tedbiri aldık. Gelişmiş ülkelerde ne varsa biz ülke olarak bunların daha iyisini yaparız” dedi.

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen fuar, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ve Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) iş birliğinde düzenleniyor.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55