,
  • BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak
İHH Şanlıurfa Şubesi tarafından Şanlıurfa'nın meşhur hocası Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca) hayrına Afganistan'ın Kunduz şehrinde su kuyusu açıldı.

 

İHH Şanlıurfa Şubesinin girişimleri ve hayırseverlerin desteği ile geçen sene Coronavirus'ten dolayı vefat eden Abdulaziz Kutluay (70) adına, Afganistan'ın Kunduz şehrine 21 kilometre uzaklıkta bulunan, 70 haneli "Qishlaq Haji Abdulbaqi" köyünde su kuyusu açıldı.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila,  açılan su kuyusunun tablosunu, yapılan çalışmaların çekildiği video ve fotoğrafları, Aziz Hoca'nın eşi Firkiye Kutluay ve oğlu Mehmet Emin Kutluay'a hediye etti.

 

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak

Aziz Hoca'ya karşı bir vefa borcu ödemek istediklerini belirten İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, "Urfa'mız, ülkemiz ve İslam âlemi için büyük bir değer olan Abdulaziz Kutluay Hoca'mız malumunuz geçen yıl Coronavirus'ten dolayı vefat etmişti. Biz de İHH Şanlıurfa olarak hocamıza bir vefa borcu ve aynı zamanda onun için sadaka-i cariye olması amacıyla Ümmet coğrafyasının en mazlum bölgelerinden biri olan Afganistan'da su kuyusu açtık. İnşallah sevabını, hayrına hocamıza hediye ediyoruz. Bunu gençlerimize örnek olsun ve Abdulaziz Hoca'mızın davasının, misyonunun kaybolmaması ve gençlerin Abdulaziz Hoca'mızı araştırması için böyle bir çalışma içerisine girdik. Bugün Aziz hocamızın değerli eşini ve oğlunu buraya davet ettik. Onlara kuyunun gelen fotoğraflarını ve tablolarını takdim ettik." şeklinde konuştu.

 

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak

"Aziz Hoca'nın hayali Tılfındır Tepesi'inde Külliye açmaktı"

Aziz Hoca'nın hayaline değinen Atila, "İnşallah Abdulaziz Hoca'mızın bizlere yüklediği ve bizlere emanet ettiği bir projesi vardı: Tılfındır Tepesi'nde bir külliye açmayı düşünüyordu. Biz idarecilerimizden, belediye başkanlarımızdan, milletvekillerimizden, tüm etkili ve yetkili isimlerden bu projeye destek vermelerini ve projenin önünü açmalarını istirham ediyoruz." diye konuştu."

"Bu kuyudan su içenlerin sevabı babamızın hasenat defterine işlenecektir"

Mehmet Emin Kutluay, "inanınki annemle beraber bugün çok duygulandım; çünkü babamızın ismine yapılan ilk hayırlı iş buydu. Bunun bir sadaka-i cariye olarak inşallah bu kuyudan su içenlerin sevabı babamızın hasenat defterine işlenecektir. Ben çok teşekkür ediyorum. İHH Şanlıurfa şahsında Behçet Atila Hoca'mıza çok teşekkür ediyoruz. Babamın zorlu hastalık sürecinde inanın yanımda en çok duran şahıs Behçet Atilla Hoca'mızdı. Her gün kesintisiz beni arar 'hocam durum nedir? Tıkandığınız bir yer var mı? Ne yapabiliriz? derdi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Bugün bize yapmış olduğu bu sürpriz inanın bizi çok duygulandırdı. Allah kendilerinden ebeden razı olsun, çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çok duygulandığını belirten Aziz Hoca'nın eşi Fikriye Kutluay, kuyunun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak

 

Abdulaziz Kutluay (Aziz Hoca) Kimdir

 

Abdülaziz Kutluay (Aziz Hoca) 1950'de Mevlid Kandili günü Şanlıurfa’da doğmuştur.  Şanlıurfa'da kandil gecelerine "Aziz Gecesi" denildiğinden, babası Osman Efendi ve Annesi Fethiye Hanım tarafından kendisine "Abdulaziz" ismini vermiştir.

Abdülaziz Kutluay bir yaşına geldiği zaman annesi Fethiye Kutluay’ı kaybetmiştir.

Abdulaziz Kutluay,  ilkokul, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamlamış. Şanlıurfa’daki birçok âlimden istifade etmiştir. Abdulaziz Kutluay, 1972 yılında Fikrîye Hanım ile evlenmiştir. Bu evlilikten 5 erkek ve bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.

Aziz Hoca, tornacı ustası olarak 23 yıl bir kamu kurumunda çalışmış 1993 yılında emekli olmuştur. Bu işyerinde çalışmaya başladığı ilk yıllarda işyeri arkadaşları ve halkın yardımlarıyla buraya bir cami yaptırmıştır. Bu camide fahri olarak önce müezzinlik sonra imam hatiplik daha sonra da fahri vaizlik yapmıştır.

Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen konferanslara, panellere, açık oturumlara konuşmacı olarak katılan Kutluay, birçok televizyon ve radyo programına konuk oluş ve program düzenlemiştir. Vaaz ve konuşmalarından birçok kaset ve CD’leri bulunmaktadır.

28 Şubat sürecinde yaptığı bir konuşmadan dolayı 8 ay Akçakale Cezaevinde yatmış. Burada da İslami tebliğ görevini sürdürmüştür.

Aziz Hoca, İslami tebliğ çalışmalarının yanında kurmuş olduğu "Şanlıurfa Aşevi" vesilesiyle yaklaşık 30 sene boyunca fakir fukaraya sıcak yemek dağıtmıştır.

Yakalanmış olduğu şeker hastalığından dolayı tedavi gören Aziz Hoca,  1 Ağustos 2020 tarihinde Coronavirus testinin pozitif çıkması üzerine Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.

Aziz Hoca 9 Ağustos 2020 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir.

 

Aziz Kutluay Hoca'nın ismi Afganistan'da yaşayacak

Eserleri

- Siyer-u Sahabe (10 cilt)

- Hazreti Muhammed’in Savaşları ve Sebepleri

- Mekke ve Medine’de ziyaret yerleri

- İslam Tarihinde Şanlıurfa

- Namaz darda koymaz

- İmanın Tadını Tatmak (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55