,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Aydos Kalesi ile Sultan Korusu açıldı

Aydos Kalesi ile Sultan Korusu açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu’nun açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli’de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu’nun açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmasına vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultanbeyli’nin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Biz burayı, bazıları gibi yalan yanlış gazete, televizyon haberlerinden duymadık. Biz Sultanbeyli’yle muhabbetimizi gençlik yıllarımızdan beri her mahallesiyle, her sokağıyla adım adım dolaşarak kurduk, geliştirdik" dedi.

İstanbul’un çevresindeki pek çok yer gibi, Sultanbeyli’nin de 1960’larda başlayan ve 1980’lerde âdeta patlama yapan bir büyümeyle ilçe olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultanbeyli ilk yapılaşma dönemlerinde, hepimizin bildiği sebeplerle, sağlıksız şehirleşmenin sembollerinden biri hâline gelmişti. Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla başlayan, Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde devam eden süreçte Sultanbeyli’nin sorunlarını çözdük, altyapısını tamamladık. Elbette hâlâ düzeltilmesi gereken görüntülere rastlıyoruz. Buna rağmen artık Sultanbeyli, 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul’un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.

erdogan-aydos-kalesi-ile-sultan-korosu-acilisi.jpg

Bir yanı Aydos Dağı’na, diğer yanı Teferrüç Tepesi’ne dayanan Sultanbeyli ilçesinin bugün her iki tarafta iki büyük esere kavuşturduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız eserler, konumları ve hikâyeleriyle ihtimamı hak eden yerlerdir. Aydos Kalesi, 11’inci yüzyıla kadar uzanan geçmişi ve Abdurrahman Gazi’nin kahramanı olduğu fetih hikâyesiyle milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir. Kalede, 13 yıldır âdeta iğneyle kuyu kazar gibi sürdürülen çalışmaların ve belediyemizin yaptığı yatırımların neticesinde, ortaya böyle bir eser çıktı." diye ekledi.

Sultan Korusu’nun da yaklaşık 127 bin metrekare bir alanda, kütüphanesinden sosyal, kültürel, sportif tesislerine, yürüme ve bisiklet yollarından otoparkına kadar ilçeye yakışır bir mesire yeri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Aydos Kalesi’nin ve Teferrüç Tepe’deki Sultan Korusu’nun ilçemize, şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Maziden atiye kurduğu güçlü köprüyle büyüyen, gelişen Sultanbeyli’ye bu güzel eserleri kazandıran belediyemizi, belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55