,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.265
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.7589
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Aydın: Teknoloji kitabın asıl yerini tutamaz!

Aydın: Teknoloji kitabın asıl yerini tutamaz!
Teknolojinin, kitap okumayı etkilese de asıl kitapseverlerin kitabı eline alıp ona dokunmanın hazzını veremeyeceğine dikkat çeken TDV Van Kitapevi Sorumlusu Mehmet Zeki Aydın, teknolojinin kitabın asıl yerini tutamayacağını belirtti.

​Teknolojinin gelişmesi ile kitap okuma alışkanlığının gittikçe azaldığına dikkat çeken kitapçılar, teknolojinin kitabın asıl yerini tutamayacağını belirtti.

Ülke genelinde yaz ayının kavurucu sıcaklıklarından dolayı insanların kapalı ortamlarda duramadığını ve bunun da kitap okuma oranına yansıdığını ifade eden Aydın, yaz ayında kitap okumanın yüzde 70 civarında düştüğünü söyledi.

Aydın, "Ekim ayı 2016 itibariyle kitapevimiz hizmete açıldı. O dönemden okullar tatil oluncaya kadar kitaplara iyi bir rağbet vardı. Bu noktada kitap satışlarımız gayet iyi durumdaydı. Okullar tatil olduğundan bu yana kitap satışlarımızdan büyük bir düşüş oldu. Bunun nedeni ise öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yaz tatilini il dışında geçirmesinden kaynaklanıyor. Bu gibi nedenlerden dolayı kitap satış oranlarımız yüzde 70’lik bir düşüş oldu." dedi.

Kitap satışlarındaki düşüşün bir nedeninin de kavurucu sıcaklar olduğunu söyleyen Aydın, "Yaz mevsimi olduğu için sıcakların etkisiyle insanlar kendilerini kapalı ortamlarda tutamıyorlar. Buranın kitap kafe şeklinde olması hasebiyle daha fazla bir yoğunluk bekliyorduk ancak sıcaklardan dolayı kapalı ortamlarda durulmuyor. Yaz aylarında vakitlerinin çoğunluğunu dışarıda geçiriyorlar. Haliyle kitap satışlarımızda bayağı bir düşüş var." diye konuştu.

Dini kitaplara rağbet var

Dini kitaplara rağbet olduğuna dikkat çeken Aydın, "Şu an çok satış yaptığımız tarih, edebiyat ve felsefe kitaplarıyla birlikte dini yayınlarımıza rağbet var. Diyanetin çıkarmış olduğu kitaplarda baya satışlar var. Özellikle Hadislerle İslam, Kur’an Yolu isimli kitaplar çok satılıyor." ifadelerini kullandı.

"Teknoloji kitabın asıl yerini tutamaz"

Son çıkan yayınlar dışında internet ortamında yayınlanan kitapların indirilip okunduğunu belirten Aydın, her ne kadar teknoloji kitap satışlarını düşürse de asıl kitapseverlerin kitaplardan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Aydın, "Teknolojinin gelişmesi kitap satışlarımızı çok etkiliyor. Gelen müşterilerimiz kitap soruyor, öneriyoruz. Kitabı inceledikten sonra bunu internet ortamından indirip okuyabileceğini söylüyor. Bu yüzden kitabı almıyor. Son çıkan kitaplar dışında internet ortamında yayınlanan bütün kitapların okunduğunu söylüyorlar. Bu da ister istemez kitap satışlarımızı etkiliyor. Bizzat kitabı eline alıp da okuyan müşterilerimizin sayısı bir hayli fazladır. Müşterilerimiz gelip burada kitapları incelemesi, kitaba dokunarak onu hissetmesi açısında da teknoloji kitabın asıl yerini tutamaz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55