,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Aydın Gök: "Sevinçlerinizi, acılarınızı paylaşacağız"

Aydın Gök: "Sevinçlerinizi, acılarınızı paylaşacağız"
Batman'da seçim mitinginde halka hitap eden Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök, "Seçimden sonra da aranızda olacağız. Size söz veriyoruz. Seçimden sonra da birileri gibi isteyen değil veren olacağız." dedi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök’ün seçim mitingi halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın Gök düzenlediği seçim mitinginde halka hitap etti. Konuşmasında önemli mesajlar veren Gök, seçimden sonra da aranızda olacağız. Size söz veriyoruz. Seçimden sonra da birileri gibi isteyen değil veren olacağız. Hizmet eden olacağız. Sevinçlerinizi acılarınızı paylaşacağız.” dedi.

Gök'ün, 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde düzenlenen seçim mitingine Batmanlılar yoğun katılım gösterdi. Sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı alana giriş yapan Batmanlılar, miting alanını doldurdular.

Gruplar halinde topluca yürüyüş yapan Batmanlılar miting alanına gelirken, HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz ise kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Otogar yanında karşılanıp miting alanına geldi.

Meydanda toplanan halkın, “Doğru karar doğru tercih” “Oylarımız Aydın Gök olsun, kazanan Batman olsun” “Erdemli siyaset özlenen adalet” ve “Ümidimizi Aydın Gök” gibi döviz taşımaları dikkat çekti.

Marş ve ilahilerin seslendirildiği alanda mitingin başlamasını bekleyen Batmanlıların coşkusu, alana HÜDA PAR Genel Başkanı Mehmet Yavuz ile Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök'ün gelmesiyle doruğa çıktı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, halka hitap etti.

Aydın Gök'ün konuşması sırasında sık sık "Aydın Gök meclise", “Dürüst siyaset gerçek adalet”, “Batman seninle hizmet görecek”, “Seçimde oyumuz Aydın Gök’e ve "Umudumuz Aydın Gök" sloganları atıldı.

Konuşmasına katılımlarından dolayı halka teşekkür ederek başlayan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, muhabbet, dava ve aşk ehli olduklarını belirterek, “Biz muhabbet tellallarıyız. Biz aşk ehliyiz, biz sevda ehliyiz biz dava ehliyiz. Bu sevdadır bize haziran sıcağında sarp dağları aştıran, bu aşktır bizi uykusuz bırakan bu davadır bizi bir araya getiren. Evet; hazineden milyonlar almıyor olabiliriz. Onlarca televizyon kanalımız olmayabilir. Onlarca gazetemiz olmayabilir. Ama bizim aşk ehli, sevda ehli, dava ehli kardeşlerimiz ve bacılarımız var. Biz her evi gezeceğiz, her haneye misafir olacağız, her eli tutacağız. Biz kucaklayıcı, biz bütünleştirici olacağız. Ve buradan halkımıza söz veriyoruz. Seçimden sonra da aranızda olacağız. Size söz veriyoruz. Seçimden sonra da birileri gibi isteyen değil veren olacağız. Hizmet eden olacağız. Sevinçlerinizi acılarınızı paylaşacağız.” dedi.

Dünyanın maddi ve manevi buhranlar yaşadığını ve İslam coğrafyasından kan ve gözyaşı eksik olmadığını belirten Gök sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemiz de bu maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulmadı. Bu memleketin insanları olarak hepimiz bir gemide yaşıyoruz. Geminin dümeninde biz oturmuyoruz olabiliriz. Fakat geminin dümeninde oturmuyoruz, kaptanı biz değiliz diye bu geminin su almasını, fırtınalarla sarsılmasını, korsanların ele geçirmesini temenni edemeyiz. Bu sadece bencillik değil, aynı zamanda ihanet olur. Maalesef yıllarcadır memleketimiz olağanüstü hal şartlarından kurtulmadı. Travma üstüne travma yaşadı. Depremlerin merkez üstü hep bu bölge oldu. Maddi ve manevi acıların en büyüğünü halkımız yaşadı. Neredeyse her gün, her hafta, her ay yeni bir artçı deprem yaşıyoruz. Kimi gerçek kimi suni depremler.”

Batman'da dahil olmak üzere büyük travmalar yaşayan bu memleketin ciddi desteğe, ciddi maddi ve manevi rehabilitasyona, pozitif ayırımcılığa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Gök, “Bu halk aldatılmaktan, kandırılmaktan, yolsuzluktan, hırsızlıktan, çukurlardan, hendeklerden, barikatlardan bıkmış durumda. Giderek azalmakta olan umudu tükenmek üzere.Biz çaresiz, biz sahipsiz olmadığımız gibi, oylarımızla sefa sürenler de alternatifsiz değil. Halkı her durumda kendi tabanı gören, halkın oylarını çantada keklik görenlere, ben kimleri aday gösterirsem halk destekler diyenlere kimi zaman sarı kart göstermiş olabilirsiniz. Ama yanlışta ısrar edenlere kırmızı kart göstermenin zamanı gelmiştir artık.”

Gelinen süreçte oluşan halkta Batman’ın sahipsiz olduğu kanaati hakim olduğuna işaret eden Gök, “’Batman sahipsizdir.’ Bu güne kadar meclise farklı partilerden onlarca vekil gönderdik. Birçok parti ve zihniyet denedik. Fakat hiç kimse hizmeti düşünmedi, halkın sorunlarıyla ilgilenmedi. Seçimde seçime görebildik. Sahada dolaşırken meselenin ehemmiyetini ortaya koymak adına siyasete ilgili kimi hemşerilerimizden sorduk. Şu an Batman’ın sadece dört milletvelili mevcut kaçının adını hatırlıyorsunuz diye emin olun az bir kısmı ancak iki isim hatırlayabildi.”

Batman’ın ve halkın sorunlarını tek tek anlatan Gök, halkın ve gençliğin artık uyandığını belirterek “Batmanımızın can alıcı sorunları haline gelen, işsizlik, yolsuzluk, adam kayırma, gençlerimizin hayatını karartan uyuşturucu belası, esnafımızın içinde bulunduğu sıkıntılar olduğu gibi devam ediyor. 2007 yılından beri, tam 11 yıldır tamamlanamayan Kadın Doğum Hastanesi inşaatı durmuş halde.  Bazı zamanlarda hastanede bir yatakta üç çocuğun yatırıldığını biliyoruz.Yıllardır konuşulan 200 yataklı devlet hastanesinin bırakın temelinin atılmasını, yeri dahi belirlenmiş değildir.  800 bin kişiye hizmet veren Bölge devlet hastanemize gönderilen doktorlara yer yokluğundan klinik açılamıyor ve doktor arkadaşlarımız dönüşümlü çalışmak zorunda kalıyorlar.”

Konuşmasının devamında Gök gençlere ve kadınlara seslenerek şöyle dedi:

“Sevgili Gençler; gece yarılarına kadar cadde cadde,  sokak sokak dolaşarak davamızı bütün bir şehre yaydığınızı biliyorum. Her birinizin ayrı ayrı birer değer olduğunu da biliyorum. Gençlerimiz definelerimiz, hazinelerimizdir. Sizler daha iyi bir eğitimi, daha temiz bir çevreyi ve güvenle bakacağınız bir geleceği fazlasıyla hak ediyorsunuz. Söz veriyorum, şayet halkımız bizleri meclise gönderirse sizleri unutmayacak ve zamanımın önemli bir kısmını sizlere ayıracağım. Muhterem annelerim, kıymetli bacılarım, siyah çarşaflarınızla davamızın tertemiz, ak yüzü oldunuz.Bir çoğunuz eş ve çocuklarınızı motive ettiniz, harekete geçirdiniz. Emeğinizin hakkını bu dünyada veremeyiz diye düşünüyorum. Fakat inanıyorum ki bu davanın hiçbir ferdi dünyevi bir karşılık, mevki-makam için girmedi bu yola. Rabbim bu dünyada da ahrette de iyilik ve güzellikler nasip etsin.”

Seçime üç gün kaldığını hatırlatan Gök, seçmenlerine şu hatırlatmada bulundu:

“81 il ve binlerce ilçe ve köylerdeki kardeşlerimizin gözleri 24 Haziran gecesi Batman ve Diyarbakır üzerinde olacaktır. Bu yüzden istirhamımız heyecanımız, aşkımız, gayretimiz son saate kadar artarak devam etsin. Allah’ın yardımı ve halkımızın desteği ile o meclis kapısını iki milletvekili ile de aralasak milletimiz gerçek vekilliği, gerçek hizmeti, Müslümanca siyaseti göreceklerdir. Halkımız farkımızı görecektir. Amir değil, memur olacağız. Milletimizin efendisi değil hizmetkarı olacağız.”

Seçilmeleri halinde halka hizmet için seferber olacaklarına dikkat çeken Gök, “Seçildiğimiz takdirde Güzel Batman'ımızı layıkıyla temsil etmek için oluşturacağımız bir ekiple, hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesin derdini, sıkıntısını dinleyecek, kapımıza gelemeyenlerin kapısına gidecek, haklı talepleri için seferber olacağız.”dedi.

Anadilde eğitim anamızın ak sütü gibi helaldir

Ana dilde eğitim ve HÜDA PAR’ın bu konudaki yaklaşımına değinen Gök, şu görüşleri dile getirdi:

“24 Haziran 24 Farkımız “ Anadilde eğitim anamızın ak sütü gibi helal olmalıdır. Gelin, korkmayın! 20 milyona yakın vatandaşınızın dili olan Kürtçe eğitim dili olsun ve Kürtçe ikinci resmi dil yapalım. Bu da Allah'ın ayetlerindendir. Ve sahip çıkmak lazım. Dil uzmanları; 'bir dilin kendini muhafaza etmesi ve terakki etmesi için o dilde mutlaka eğitim-öğretim şarttır'. Bir dilde okuma yazma olmadıkça o dil kendini muhafaza edemez. Yazıktır! Hep birlikte sahip çıkalım ve Kürt meselesinin çözümü için Bismillah deyip; 'Kürtçe anadilde eğitim' için kolları sıvayalım. Bakınız; bu konuda örnekleri olan İsveç’e, İngiltere’ye; Avusturya ‘ya Avusturalya’ya. Bu ülkelerden hangisi' bu sebeple parçalandı veya zarar gördü? Bugün BM üyesi 194 ülkeden 113 tanesinde birden çok resmi dil var. Çin’de 51, Hindistan’da 36, Rusya’da 34 resmi dil var. Komşu ülke Irak’ta 4 resmi dil var. İran’da 8 dil anayasal olarak tanınmış durumdadır. Kanada, İsviçre, Belçika ve daha birçok ülkede birden fazla resmi dil vardır. Neyin korkusunu yaşıyorsunuz. Esas vermediğiniz haklar yüzünden geçmişte ve şimdilerde emperyalistlerin bunu fırsat bilerek kaşımasıyla binlerce insanımızı yitirdik, şehirlerimiz virane oldu. Artık yeter! Diyoruz. İslam kardeşliği ve adalet temelinde çözemeyeceğimiz hiçbir meselemiz yoktur.”

Gök'ün, mitinge yoğun ilgi gösteren Batmanlılara teşekkür etmesinin ardından platforma gelen sanatçılar, seslendirdikleri marş ve ezgilerle halka coşkulu anlar yaşattı.

aydin-gok-mitingi.jpg

aydin-gok-mitingi-001.jpg

aydin-gok-mitingi-002.jpg

aydin-gok-mitingi-003.jpg

aydin-gok-mitingi-004.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55