,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Aydın Gök: "Halkımız bizi seçerse pişman olmayacak"

Aydın Gök: "Halkımız bizi seçerse pişman olmayacak"
HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök'ün Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim lokalinin açılışı gerçekleştirildi.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, "Halkımız bir kere de HÜDA PAR'ın adaylarını desteklesinler, onlara şans versinler. Allah'ın izniyle pişman olmayacaklar." dedi.

HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök'ün Hürriyet Mahallesi'ndeki seçim lokalinin açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gök, üçüncüsünü açtıkları seçim lokalinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Gök, "Müslümanca siyaset nasıl yapılır? Halkımıza bunu göstermek için siyasete girdik. Müslüman siyasetçi nasıl olur? Onu kavratmak için ve siyasetin üzerindeki yanlış kanaatleri kaldırmak için siyasete girdik." dedi.

"Mücadelemiz şahıslarla değil çarpık sistemledir"

Seçim barajının oluşturduğu haksızlıktan ötürü bağımsız aday olarak seçime girdiğini hatırlatan Gök, "Bu sistem zulüm üzerine kurulu bir sistemdir, adil bir sistem değildir. Zaten bizim mücadelemiz de şahıslarla değil, çarpık sistem anlayışıyladır. O yüzden yüzde on barajından dolayı bir kısım partiler mecbur kaldılar, ittifak yolunu seçtiler. Hatta birçoğu kendi kırmızı çizgilerini çiğneyerek ittifak kurdular. Bir kısım adaylar da benim gibi seçime bağımsız olarak girmek için aday oldu. İnşallah girişimlerimizle bu barajı kaldırırız. Bizce bir partiye, adaya engelin halk olması lazım." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin ceht ve gayretleri onların avantajlarını sıfıra çıkaracaktır"

Yeni kurulan bir parti olmaları ve seçim barajı nedeniyle imkânlarının kısıtlı olmasının, seçimin kendileri için dezavantaj oluşturduğunu anlatan Gök, şunları söyledi: "Bir kısım partiler milyonlarca liralık seçim yardımı almıştır ve hangi kanalı açıyorsanız onları anlatıyor. Onlarca kanala sahiptirler. Ancak mütevazı bir hareket olan HÜDA PAR mensubu kardeşlerimizin ceht ve gayretleri, onların o avantajlarını sıfıra çıkaracaktır. Onlar her türlü imkâna sahip olabilir ve devlet hazinesinden milyonlarca lira para desteği alabilirler; ama Allah'a hamt olsun, fedakârlık ruhu taşıyan kardeşlerimiz, bacılarımız var. Biz bu konuda onlardan çok daha avantajlıyız elhamdülillah."

"İlkelerimiz; doğruluk, dürüstlük, eminlik, liyakat ve adalettir"

Dava sahibi olduklarının altını çizen Gök, "Bizim kendimize ait birtakım ilkelerimiz vardır. Biz ilkelerimizle ayakta kalacağız. Bu ilkelerimiz; doğruluk, dürüstlük, eminlik, liyakat ve adalettir. Eğer bugün bu ilkeler hâkim değilse bizim defalarca destek verdiğimiz iktidarlar sayesindedir maalesef. Biz partiyi kurduğumuz dönemde de 'Önce insan, öncelik adalet.' dedik. Zira, toplumun huzura kavuşması, selameti bulmasının önündeki en önemli ilke adalet ilkesidir. Yargıda, ekonomide, eğitim ve hizmette adalet olmadıkça kesinlikle toplum huzur yüzü bulamayacaktır." şeklinde konuştu.

"Adalet dağıtılmış değil"

İslami kimliklerinden dolayı cezaevinde tutulan 28 Şubat ve FETÖ mağdurlarını hatırlatan Gök, "Çok zor süreçler geçirdik. 28 Şubat, darbeler, FETÖ dönemi geçirdik ve o süreçte on binlerce insanımız mağdur oldu, cezaevlerine konuldu. Taraflı yargıçların verdiği haksız, adaletsiz hükümlerle binlerce insanımız cezaevlerine girdi. Hâlâ da adalet dağıtılmış değil. Bu insanlarımız sadece İslam'a, insanlığın değerlerine hizmet için mücadele verdiler ve şu anda muhafazakâr hükümetin kaç dönemdir iktidarda olduğu bir dönemde hâlâ o kardeşlerimiz cezaevlerindeler. 28 Şubat, FETÖ mağduru insanlar 20-25 yıla yakındır suçsuz yere cezaevindeler. Darbeci generaller salıverildiler ama kardeşlerimiz hâlâ cezaevindeler. Yargıda adalet yoktur." dedi.

"Halkımızın malına kendi malımız gibi sahip çıkacağız"

Gök, 24 Haziran seçiminin önemli olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Halkımızdan şunu talep ediyoruz: Bir kere de HÜDA PAR'ın adaylarını desteklesinler, onlara şans versinler. Allah'ın izniyle pişman olmayacaklar. Mecliste halkımızın beytülmali olan o hazinelere Allah'ın izniyle kendi malımız gibi sahip çıkacağız ve onu halkımızın hizmetine sunacağız. Gerçek manada bize vekillik yapacak, haklarımıza sahip çıkacak, yetim malı yemeyecek, fukaranın malına tenezzül etmeyecek insanları meclise göndermemiz lazım."

İttihad-ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek'in yaptığı duanın ardından seçim lokali salâvatlar eşliğinde açıldı.

Açılışın ardından seçim lokalinde tebrikler kabul edildi. (İLKHA)

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

Çok amaçlı caminin temeli dualarla atıldı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55