,
  • BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Aydın Gök: "Babamın yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya talibim"

Aydın Gök: "Babamın yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya talibim"
Çarşı bölgesindeki seçim lokali açılışında konuan HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, babası eski Batman Belediye Başkanı Salih Gök'ün yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya talip olduğunu söyledi.

Seçim irtibat bürosu açılışında konuşan Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, babası eski Batman Belediye Başkanı Salih Gök'ün yarım kalan hizmetlerini tamamlamaya talip olduğunu söyledi.

HÜDA PAR'ın desteklediği Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök'ün çarşı bölgesindeki seçim lokali salavatlarla açıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Gök, kavgaya, savaşa değil seçime girdiklerini belirtti. Gök, "İnşallah halkımız kendine gerçek anlamda vekillik edecek Batman adayını seçecektir. İstiyoruz ki halkımız bizi meclise göndersin ve biz de inşallah mecliste gerçek manada Batman'ın vekili olalım. Rahmetli babam Salih Gök'ün yarım bıraktığı hizmetleri tamamlamak için halkımızın hizmetine talibiz." dedi.

Seçimleri basit görmemek gerektiğini vurgulayan Gök, "Biz evimize bir kilo domates götürmek için dahi poşetimize bir tek çürük domates girmesin diye itinayla seçmeye çalışıyoruz, hatta tablacı kardeşlerimizle kavgaya tutuşuyoruz. Peki, neslimizin, Batman'ımızın, ülkemizin geleceği için ve belki de ümmetin geleceği için seçeceğimiz insanları seçerken bir kilo domates veya patates kadar da buna ehemmiyet göstermeyecek miyiz?" ifadelerini kullandı.

"Doğrularımızı, ideolojimizi dayatmak için halkı kamplara böldük"

Yıllarca Türkiye'de sağcı-solcu, Türk-Kürd diyerek halkın bölmeye çalışıldığını kaydeden Gök, şunları söyledi:

"Bundan dolayı acınacak duruma gelmişiz. Sırf bu yüzden biz kendi doğrularımızı, ideolojimizi dayatmak için halkı kamplara böldük. Emperyalistlerin bizleri bölmeye çalıştığı yetmiyormuş gibi biz de burada birbirimizi kamplara bölmeye çalıştık. Netice belli. Bakın Suriye ne halde. Suriye virane bir memlekete dönüştü. Milyonlarca insanımız katledildi, muhacir oldu. Biz buna 'Yeter!' diyoruz ve emin olun bunun reçetesi çok basittir. Tarih boyunca hangi ırk İslam'a sarıldıysa Allah onları aziz kıldı, hangi millet ve ırk İslam'dan uzaklaştıysalar rezil oldular."

"HÜDA PAR'ı tanımak istiyorsanız hizmetlerine bakacaksınız"

HÜDA PAR camiasının kadınından erkeğine, yaşlısından gencine kadar halka hizmet için seferber olduğunu dile getiren Gök, "Bu camia, memleketin en zor süreçlerinde dik durmayı bilmiş. Yakın zamanda 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. O dönemde bu camia meydanlara çıkmadıkça devletin polisi bile sokaklara çıkmaktan çekiniyordu. Biz sırf halkımızın menfaati için sokaklara çıktık. HÜDA PAR'ı tanımak istiyorsanız hizmetlerine bakacaksınız. Bu camia yıllarca dernek ve yardım kuruluşlarıyla her ay binlerce koli yardımı fakir ve mazlum halkımıza dağıttı ve bu konuda hiç fark gözetmedi." şeklinde konuştu.

"Bu camianın fertleri itfaiye erleri gibidir"

Hem maddi hem de manevi doktor gibi olduklarını belirten Gök, "Nasıl ki bir yerde yangın olduğu zaman itfaiye eri hiçbir şekilde fark gözetmeksizin o ateşi söndürmeye gidiyorsa emin olun bu camianın fertleri de itfaiye erleri gibidir, fark gözetmeksizin nerede bir yangın varsa o yangını söndürmek için oradadır. Biz yine hem maddi hem manevi doktor gibiyiz. Nasıl ki doktor; hastasının ırkına, cinsiyetine bakmaksızın ona faydalı olmaya çalışıyorsa HÜDA PAR'ın fertleri de aynı bu şekilde bu hizmet anlayışıyla halka hizmet vermeye çalışıyor." dedi.

"İngilizceye verdiğiniz kıymetin daha büyüğünü Kürd diline vermeniz lazımdı"

Kürd meselesine değinen Gök, konuşmasına şöyle devam etti: "Kürdistan'ın dört parçasında dahi on binlerce insanın kanı döküldü. Kürd meselesi şayet İslami değerlerimizle adalet temelinde çözülmüş olsaydı bugünlere gelmesine gerek kalmazdı. 24 Haziran sonrasında gelecek iktidara şimdiden sesleniyorum: Allah kısmet ederse ve halkımız bizi meclise gönderirse yine de bunun takipçisi olacağız. Sadece anadilde eğitim hakkını bile versek emin olun bu toplum rahatlar. Bu haklı, masum bir taleptir. Bu ülkeyi parçalamaya, ayırmaya yönelik bir talep değildir. Her insanın anadili ana sütü gibi helaldir. O yüzden siz de 'Bismillah.' deyin ve gelin buradan başlayalım. Sizin İngilizceye, Fransızcaya, Almancaya vermiş olduğunuz kıymetin çok daha büyüğünü Kürdçeye, Kürd diline vermeniz lazımdı. 15-20 milyon vatandaşınızın dili olan bu dili eğitim dili yapmak zorundasınız."

"Bir tek aşiretin, ırkın, kesimin vekili olmayacağım"

Batman'ın birçok probleminin olduğuna dikkati çeken Gök, "Şayet kıymetli halkım beni desteklerse ve meclise gönderirse sizlere söz veriyorum ki bir tek aşiretin, ırkın, kesimin vekili olmayacağım. Ben Batman'ın vekili olacağım. Söz veriyorum, o mecliste sürekli Batman'ın sıkıntıları konuşulacak. Nasıl ki ev ev, esnaf esnaf, ilçe ilçe, köy köy dolaşıyorsak Allah kısmet ederse milletvekili olduğumuz dönemde de Batman'ımızı karış karış gezeceğiz ve sorunları dinleyeceğiz. O sorunların çözümü için mecliste Batman'ımızın en güçlü sesi olacağız." ifadelerini kullandı.

İttihadul Ulema Üyesi Molla Abdurrahman İçlek'in yaptığı duanın ardından Gök, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve İttihadul Ulema üyeleri, salâvat eşliğinde açılış için kurdeleyi kesti.

Açılışın ardından seçim lokalinde tebrikler kabul edildi. (İLKHA)

Suriyelilerin Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor

Suriyelilerin Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor

Suriyelilerin Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor

Suriyelilerin Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor

Suriyelilerin Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55