,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Ayasofya Camii'ye adaba uygun giyimle girilecek

Ayasofya Camii'ye adaba uygun giyimle girilecek
​Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Danıştay’ın kararı ile 24 Temmuz Cuma günü kılınan ilk Cuma namazı ile birlikte ibadete açılan Ayasofya-ı Kebir Cami Şerifii’ne artık yerli ve yabancı turistlerin örtüsüz bir şekilde girişlerine izin verilmiyor.

Müze statüsünden çıkarılarak cami statüsüne getirilen Ayasofya'ya başörtüsüz, şortlu ve dekolteli girmek yasaklandı. Ayasofya Camii'nin girişine uygun kıyafetlerle girilebilmesi için stantlar oluşturuldu.

Bir aydan fazla süredir ibadete açılan Ayasofya-ı Kebir Cami Şerifii’ne hala ciddi manada yoğun ziyaretler gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Müze statüsünün son bulduğu Ayasofya Camii'ne gelenler için kılık kıyafet kontrolü yapılmaya başlandı. Ayasofya'nın cami olmasıyla birlikte girişlerde kılık kıyafet önlemi de artırıldı. Ayasofya Camii'ni ziyaret etmek isteyenler için caminin içine şortlu, etekli, başörtüsüz girilmemesi amacıyla girişlerde tulum ve başörtü dağıtımı başladı.

Yapılan uygulamaya ilişkin konuşan vatandaşlar, Cami statüsü alan bir mabede İslam’ın emrettiği şekilde adaba uygun olarak girilmesi gerektiğini ve uygulamanın yerinde bir karar olduğunu vurguladılar.

"Burası ibadet yeri kilise değil"

Uygulamanın iyi olduğunu söyleyen vatandaşlardan Hafize Güler, "Kısa etekle, pantolonla milletin ne işi var camide. Burası ibadet yeri kilise değil ki!" dedi.

"Gerek kendi vatandaşlarımız gerekse de gayri Müslümlerin buraya girerken dikkat etmeleri gerekir"

Ayasofya’nın artık bir ibadethane olduğunu ve buna yaraşır şekilde saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Kadir Bakmaz, "Burası hepimizin bildiği gibi artık bir ibadethane, bir cami. Burada cami adaplarına dikkat etmemiz lazım. Gerek kendi vatandaşlarımız gerekse de gayri Müslümlerin buraya girerken dikkat etmeleri gerekir. Şu anda bunlara gayet dikkat edildiğini görüyoruz." diye konuştu.

"Dinimize saygılı olmak adına olması gereken budur"

Nuray Bakır, "Doğrusu budur. Burası bir ibadethane sonuçta. O yüzden böyle olması gerekiyor. Dinimize saygılı olmak adına olması gereken budur." diye belirtti.

"İslam mabedinde de inancımıza uygun bir şekilde girilmesini isteriz"

Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi’ni görmek için bir grup arkadaşıyla birlikte Kırşehir’den gelen Akif Ergin de şu ifadelere yer verdi: "Bence böylesi daha iyi olmuş. Çünkü burası artık bir İslam mabedi. İslam mabedinde de inancımıza uygun bir şekilde girilmesini isteriz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55