,
  • BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Avrupa'nın faşizmi ve ırkçılığı çöküş işaretidir

Avrupa'nın faşizmi ve ırkçılığı çöküş işaretidir
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 24 İslami STK, Avrupa'da yaşanan gelişmeler, İsrail'de ezanın yasaklanması ve Halepçe Katliamını kınadılar.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyet yürütün 24 İslami STK'nın düzenlediği basın açıklamasında Avrupa'da artan faşist ve ırkçı ve İslam düşmanlığına dikkat çekilerek, tüm bu yaşananların Avrupa'nın çöküşüne işaret ettiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde faaliyet yürütün 24 İslami STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları (BİSTK), düzenledikleri basın açıklamasıyla Avrupa'da yaşanan gelişmeler, İsrail'de ezanın yasaklanması, Halepçe Katliamının yıldönümü gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bismil Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasını STK'lar adına Şerif Aras okudu.

Son günlerde Avrupa ülkelerinde özellikle Hollanda, Almanya, İsviçre'de Türkiye'nin bakanları ve Müslümanlara yönelik insanlık dışı uygulamalar ve faşist saldırıların yapıldığını belirten Aras, saldırıların kınadıklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda hükümetinin tavrını hatırlatan Aras, "Sayın Bakan, iğrenç ve faşist ve insanlık dışı bir muameleye tabi tutuldu. Hollanda polisi atları ve itleriyle orada bulunan kardeşlerimize alçakça saldırdılar. Hollanda'nın, bütün diplomatik teamülleri hiçe sayarak, Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya gösterdiği davranış, oradaki vatandaşlarımıza uyguladığı şiddet, bütün çirkinliklerin ötesinde bir Avrupa ortak aklının yansımasıdır. Bu faşist saldırılar Avrupa medeniyetinin göbeğinde yapıldı. Çünkü onların sahip olduğu medeniyet böyle söylüyordu. Gerçek yüzleri ve medeniyetleri aşikâr oldu. Avrupa'nın şehirlerini faşizm rehin almıştır." dedi.

Avrupa'daki camilere yönelik saldırılara değinen Aras, "Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri Müslümanların kutsalları olan camilere saldırıyor ve mabetlerimizi kirletmektedirler. Bu bir hafta içerisinde toplamda 400 yakın cami ateşe verilmiş ve hayvan pisliği ve kesilmiş domuz başıyla kirletilmiştir. Avrupa'nın, bu faşist ırkçılığa bulaşmasını çaresizliğinin ve  çöküşünün işareti olduğunu görmekteyiz." diye belirtti.

Kudüs'te, terör rejimi İsrail parlamentosu tarafından ezanın yasaklanmasını öngören tasarının kabul edilmesine sert tepki gösteren Araş, şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in, Filistin'de ezanı yasaklamaya çalışması Allah'ın izniyle sonunu hazırlayacaktır. Ezan, İslam'ın ve Müslümanların şiarıdır. Yahudi ve kâfirleri ataları Firavunlar, Nemrutlar, Ebu cehiller ezanı susturmak istediler ancak Allah toptan helak etti onları. İsrail ve Avrupa da helak olmalarına az bir zaman kaldı."

Halepçe Katliamında binlerce Kürt Müslümanın katledildiğini hatırlatan Aras, o gün bu vahşete destek veren ve seyirci kalan Avrupa ülkelerini de lanetlediklerini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55