,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Avrupalı yetkililer Filistin direnişinin füze yetenekleri karşısında şaşkın

Avrupalı yetkililer Filistin direnişinin füze yetenekleri karşısında şaşkın
Metal borulardan ve işgal füzelerinin kalıntılarından yapılan direniş füzelerinin uzun menziline işaret eden Avrupalı yetkililer, Gazze'nin füzelerinin ortadan kaldırılmasının imkansız olduğunu düşünüyor.

Yetkililer ve analistler, işgalci rejimin son saldırıları karşısında Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş gruplarının karşılık verme kabiliyetinin, direnişin ev yapımı füzelerden oluşan bir cephanelik inşa etme yeteneğini kanıtladığına inanıyorlar.

Reuters, görevdeki ve eski yetkililerin görüşlerine dayandırdığı bir analizde, bu durumun direniş gruplarının bir başarısı olduğuna işaret etti.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan üst düzey bir Avrupalı ​​yetkili, "Bu sefer en çok Hamas'ın yeteneklerine şaşırdık. Daha önce sahip olmadıkları uzun menzilli füzelere sahiplerdi. Ve tüm bunlar İran'dan kaynaklanıyor." dedi.

İşgal yönetimi, 11 günlük savaş sırasında Hamas, İslami Cihad ve diğer Filistinli grupların Gazze Şeridi'nden 4 bin 360 roket attığını, bunlardan bazıların işgal altındaki toprakları vurduğunu belirtiyor.

Analistler, roketlerin çoğunun kısa menzilli ve ev yapımı olduğunu söyledi.

Metal borular ve işgal füzelerinin kalıntıları kullanılıyor

ABD eski Dışişleri Bakanlığı terörle mücadele koordinatörü Daniel Benjamin, "Metal borular kullanarak üretmek çok basit. Çoğu zaman israil füzelerinin kalıntıları kullanılıyor." dedi.

Benjamin, Gazze'ye uygulanan sıkı ablukaya işaret ederek, "Bir yeri tamamen kapalı yapmak neredeyse imkansızdır." diye ekledi.

Direnişin füze üretim fabrikaları

Haberin analizinde, İranlı bir güvenlik yetkilisinin, Hamas'ın şu anda Gazze'de roket üretmek için en az 3 yer altı fabrikası olduğunu söylediği aktarıldı.

Öte yandan Hamas liderlerinden Sami Ebu Zuhri, Reuters'e verdiği röportajda hareketin füze üretiminde kendi uzmanlığını geliştirdiğini ve yardıma ihtiyaç duymadığını söyledi.

Zuhri, "Bu nedenle, direnişin kabiliyetlerini kısıtlamak için Gazze'deki kuşatmayı sıkılaştırmaya yönelik herhangi bir girişim anlamsızdır." ifadesini kullandı

Daha önce İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale, direniş gruplarının operasyonlarını "Kudüs Kılıcı" olarak adlandırdıklarını hatırlatarak, hareketin sıradan silahlardan ve günlük hayattaki malzemelerden silah üretebildiğine işaret etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55