,
  • BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Avrupalı gençlerden Van kedilerine ilgi

Avrupalı gençlerden Van kedilerine ilgi
Avrupa Birliği Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği programı kapsamında 10 Avrupa ülkesinden Van'a gelen gençler, Van kedilerini gördüler.

Avrupa Birliği Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği programı kapsamında Avrupa ülkelerinden gelen gençler, Van kedilerine ilgi gösterdiler.

Bir hafta boyunca kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulan gençler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezinde koruma altında bulunan kedilerle keyifli anlar yaşadılar.

Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Polonya, Slovakya, Letonya, Yunanistan, Litvanya ve Romanya'dan gelen gençler, Van'ın kültürel yapısından etkilendiklerini belirttiler.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Van YYÜ Proje Destek Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Abdullah Oğrak, proje kapsamında Türkiye'den 30 öğrenciyi Avrupa'nın 7 ülkesine gönderdiklerini, Avrupa'nın 10 ülkesinden 30 genci de Van'da ağırladıklarını söyledi.

Oğrak, "Kültürler arası etkileşim yaparak kentimizi tanımalarını sağladık. Van'ımızı tanıtmaya yönelik doğal güzellikler, kültürel zenginliklerimizle ilgili tanıtımlar yaptık. Bu eğitimin bir formatı var. Bu format kapsamında düzenlediğimiz programla Vanlı gençlerle iletişim kurup arkadaşlıklar kurmalarını sağladık. Aynı zamanda Van gezileri düzenledik. Gezimiz kapsamında gençlerimiz, Van'ın zengin kültürel yapısından etkilendiler. Van kilimleri, Van balığı, Van Gölü, Van kedisi, Akdamar Adası, Kale gibi tarihi dokuyu görme imkânı buldular." dedi.

"İzin verirseler bir Van kedisini de evime götürmeyi istiyorum"

Proje çerçevesinde Polonya'dan Van'a gelen Pola Bany, Van kedilerinin çok sevecen olduğunu anlatıp, "Türkiye'ye ilk defa geliyorum. Buradan çok memnun ayrılıyoruz. Arkadaşlarla kedi evini görmekten çok mutlu olduk ve uzun süredir burayı görmeyi hedefliyorduk. İzin verirseler bir Van kedisini de evime götürmeyi istiyorum. Türkiye'nin en çok yemeğini beğendim ve her kaybolduğumda bana yardımcı olan Van insanını sevdim. Van kedileri çok arkadaş canlısı ve gözleri renkli olduğu için hoşuma gitti. Kedilerin göz renkleri özellikle dikkatimi çekti. Polonya'da yüzülecek çok yer olmadığı için Van Gölü'nde yüzmeyi çok isterdim. Van kedileri de yüzebildiği için özellikle kedilerle yüzmek isterdim." ifadelerini kullandı.

"Kedilere özenle bakıldığı için teşekkür etmek isterim"

İtalya'dan gelen Domenico Pallottade, şunları söyledi: "Ben de turizmciyim ama Van'da böyle bir şey beklemiyordum. Eğlenceli ve bu güzel şehirde olmaktan çok mutlu oldum. Van insanının, Orta Asya kültürüne sahip insanlarla bir arada yaşamasını çok iyi buldum. Bu yüzden de Van'ı çok sevdim. Kedileri gördüğüm için de çok mutlu oldum. Kedilere bu kadar güzel ve özenle bakıldığı için ayrıca teşekkür etmek isterim."

"Van kedisinden özellikle bahsedeceğim"

İtalya'ya gittiği zaman özellikle Van Gölü, Van kalesi ve Van kedisinden bahsedeceğini sözlerine ekleyen Pallottade, "Van'da kesinlikle bir şeyler yapmak istiyorum. Bir proje olsun veyahut bir gezi programı olsun ilk önerim burası olacaktır. İtalya'ya gittiğim zaman Van Gölü'nden, kalesinden ve Van kedisinden özellikle bahsedeceğim. Bu noktada arkadaşlarımdan da Van'a gelip görmelerini isteyeceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55