,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Avrupa Yetimeli ve İHO EBRAR Halepçe'de yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu

Avrupa Yetimeli ve İHO EBRAR Halepçe'de yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu
Halepçe Katliamı münasebeti ile kente ulaşan uluslararası yardım kuruluşları Avrupa Yetimeli Derneği ve İHO EBRAR, kentte ihtiyaç sahibi mağdur yüzlerce aileye gıda kolisi yardımında bulundu.

 

Irak Kürdistanı'na bağlı Halepçe'de mağdur ailelere yardım eli uzatmak için kentte bulunan uluslararası yardım kuruluşları Avrupa Yetimeli Derneği ve İnsani Yardım Kuruluşu İHO EBRAR yetkilileri tarafından yüzlerce aileye gıda yardımı yapıldı.

Kentte faaliyet yürüten Serweri Halepçe Derneği ile birlikte yardım organizasyonu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa Halepçe Valisi Azad Tofiq, yardım kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve ihtiyaç sahibi aileler katıldı.

Program öncesi İLKHA'ya konuşan Merkezi Almanya'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetimeli Derneği Başkanı Abdurrahim Altun, "Uluslararası Avrupa Yetimeli Derneği olarak Halepçe Katliamının 34'üncü yıl dönümü münasebeti ile buradayız. Buraya gelmişken Halepçeli mazlumlara gıda yardımında bulunmak istedik. Bu konuda IHO Ebrar yardım kuruluşu ile beraber bu çalışmayı yürüttük. Yürüteceğimiz çalışmada yüzlerce aileye gıda yardımında bulunacağız. İnşallah dünyanın 32 ülkesinde biz mağdurların ve mazlumların sofralarına misafir olacağız, buralara gıda yardımında bulunacağız." dedi.

Merkezi Hollanda'da bulunan İnsani Yardım Kuruluşu İHO EBRAR üyesi Mehmet Kenderce ise, "Halepçe Katliamı yıl dönümü olması hasebi ile bizlerde Avrupa'daki hayırseverlerin yardımlarını İHO EBRAR olarak buraya getirmiş bulunmaktayız. Özelde Halepçe'deki ihtiyaç sahiplerini ziyaret etmek ve katliamın yıl dönümüne katılmak için geldik." şeklinde konuştu.

Avrupa Yetimeli ve İHO EBRAR Halepçe'de yüzlerce aileye gıda yardımında bulundu

Programda bir konuşma yapan Vali Azad Tofiq Halepçe halkına yönelik yardım çalışmalarının artması gerektiğini, mağduriyetin azaltılması için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Vali Tofiq, "Halepçe şehrimizin kimyasal katliamında mağdur olanlara ve yaralı olanlara yönelik başta kendi idaremiz ve Kürdistan Hükümeti'nin daha fazla ilgi alaka göstermesini dileyerek konuşmama başlamak istemiyorum. Bu münasebet ile Halepçe şehrimizin mağdurlarına katkı sunmak için bulunan dernek yöneticilerine Mamoste Muhammed ve arkadaşlarına Halepçe şehrimizin fakirlerine yönelik yapmış oldukları bu katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Serwer Halpeçe Derneği bu açıdan daha çok hayırlı işler yaptı ve yapıyor, takdir ediyorum. Her kim ne şekilde olursa olsun mazlum Halepçe halkının elinde tutuyorsa, biz bunu büyük bir şey borçlu olarak görüyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yarın 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü olması hesabi ile biz kabristanda şehitlerimizi yad edeceğiz, oralarda görüşeceğiz. Yeniden hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Irak Kürdistanı kenti Halepçe'de faaliyet yürüten Serweri Halepçe Derneği Başkanı İqbal Ghafar Amin, "Avrupa Yetimeli ve İHO EBRAR'ın burada bulunmasını takdir ediyoruz, çalışmaları bizi mutlu etti. Halepçe halkı mağdur ve yardıma muhtaç bir halktır. Bundan dolayıdır ki herkes Halepçe için çalışmalı, hizmet etmelidir." dedi.

Programdan sonra takdim edilen plaketlerin ardından ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri dağıtımı gerçekleştirildi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55