,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Avrupa Yetim Eli’nden Uganda'ya gıda yardımı

Avrupa Yetim Eli’nden Uganda'ya gıda yardımı
Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Afrika ülkelerinden olan ve "Yetimler Ülkesi" olarak nitelendirilen Uganda'da yüzlerce mağdur aileye gıda paketi dağıttı.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde yetim, öksüz ve muhtaçlara yardım eden Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarının yanı sıra gıda ve giyim yardımları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri ve sünnet organizasyonları ile mağdurların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yardım çalışmaları kapsamında Uganda’ya gelen Avrupa Yetim Eli, Avrupa ve Türkiyeli hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Gıda yardımlarının yanı sıra çeşitli oyuncak ve şekerlemelerle de çocukları sevindirmeyi ihmal etmeyen Avrupa Yetim Eli temsilcileri, gerçekleştirdiği ziyaretler ile binlerce yetim çocuğa ulaştı.

Uganda’nın farklı şehirlerinde ve köylerindeki yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kamuli şehrine 230 kilometre uzaklıkta bulunan Boliwoli bölgesindeki Langursiwe köyünde fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Kampala şehrinden yola çıkan Avrupa Yetim Eli heyeti, yaklaşık 8 saat süren uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra Uganda’nın Kamuli şehrine 230 kilometre uzaklıktaki oldukça kötü koşullara sahip Langursiwe köyüne ulaştı.

Kendilerine gelecek yardımları dört gözle bekleyen mağdur ve muhtaç köy sakinleri, Avrupa Yetim Eli heyetini, bölgeye has karşılama töreni ile karşıladı. Avrupa Yetim Eli heyetine, yoğun bir ilgi gösteren halk, aldıkları yardımlardan dolayı heyete teşekkür etti.

Yetim nüfusunun yoğunlukta olduğu Langursiwe köyünde fakir ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulunan Avrupa Yetim Eli, yardımlarıyla yüzleri güldürdü. Aldıkları yardımlarla yüzleri gülen muhtaç ailelerin sevinçleri ise görülmeye değerdi.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak için binlerce kilometre uzaklıkta bulunan mazlumlara ulaşmanın büyük bir sevincini yaşadıklarını söyledi.

Mağdur ailelere gıda yardımında bulunduklarını belirten Ateş, “Burada mağdur kadınlar, yaşlılar ve aileler var. İnşallah hayırseverlerimizin bize gönderdiği ve bizleri köprü kıldığı yardımları, ailelerimize verip ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bütün hayırseverlerimizden Allah (Celle Celaluhu) razı olsun. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Uganda'daki mağduriyetlere ve mağdurlara birebir şahit olduklarını aktaran Ateş, “Mağdur insanların sevinçleri görülmeye değerdi. Biz, bu insanların bizi karşılarken, kucaklarken ve sarılırken bu manzaraya şahit olduk. Bize sarılmaları, bizim kendi şahsımıza değil. Bizim üzerimizdeki kurumun logosunadır, bu kurumu kendilerine köprü kılan hayırseverlerimize sarılmalarının işaretidir. Biz sadece bir aracıyız, bu yardımların perde arkasında hayırseverlerimiz var. Buradaki mağdurların duaları bizim aracılığımızla hayırseverleredir. 8-10 bin kilometre uzaklıktan, tanımadıkları bu mağdur ailelere gıda paketleri gönderiyorlarsa, bu, insanlık ve Müslümanlık adına gerçekten takdir edilmesi gereken bir durumdur. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul eylesin.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55