,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2489.437
  • Dolar 32.5108
  • Euro 34.7039
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere Ramazan ayı çağrısı

Avrupa Yetim Eli'nden hayırseverlere Ramazan ayı çağrısı
Üç ayların başlamasıyla birlikte hayır çalışmalarına hız veren Avrupa Yetim Eli, başta Afrika olmak üzere dünya genelinde yoğun bir gıda krizi yaşandığını belirterek Ramazan ayında çalışmalarını gıda yardımı konusunda yoğunlaştıracağını açıkladı.

Ramazan boyunca başta Türkiye, Afganistan, Irak, Suriye, Bangladeş, Balkan ve Afrika’nın yoksul ülkeleri olmak üzere 30 ülkede gıda yardımında bulunacaklarını açıklayan Avrupa Yetim Eli, tüm hayırseverleri bu konuda sorumluluk almaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Yetim Eli, hayırseverlere seslenerek dünya genelinde gerek kuraklıklardan dolayı gerekse de var olan kaynakların adaletsiz paylaşımı dolayısıyla iç acıtan bir gıda krizinin yaşandığına dikkat çekti.

Gelinen son süreçte Coronavirus'ün de etkisiyle bu krizin daha da derinleştiği ifade edilen açıklamada, uluslararası şartlar dolayısıyla ulaşım ve nakliye giderlerinin de artmasının, gıdaya ve temiz suya ulaşma durumunu daha da zorlaştırdığı belirtildi.

Açıklamada, "Özellikle üretimin olmadığı ve dışarıya bağlı yaşayan ülkelerdeki insanlar ya da Dünya’nın farklı noktalarında kamplarda, derme çatma barakalarda yaşamak zorunda olan ihtiyaç sahipleri için günlük gıdaya erişmek bile çok zor bir hal almış durumda." denildi.

Açıklamada, "Örneğin Somali ve Burundi gibi ülkelerde bir şişe içme suyu 1-1,5 dolar seviyesinde. 1 litre sıvı yağ 3 dolar iken temel ihtiyaçlardan olan un, şeker ve pirinç gibi gıdalar ise hem bulunmuyor hem de kilo başına 1 doların üzerinde fiyat biçiliyor. Oysa bu ülkelerde yaşayan insanların ortalama maaşları 30-40 dolar tutarında." bilgisine yer verildi.

İhtiyaç sahibi insanların da kendilerine gıda yardımında bulunulmasını talep ettiklerinin belirtildiği açıklamada, Avrupa Yetim Eli'nin bu gerçeklerden hareketle gıda yardımı konusunda daha fazla çaba göstermeye ve hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında "Gıda Köprüsü" kurmaya daha fazla gayret edeceği bildirildi.

"Hayırseverlerimizin yardımını bekliyoruz"

Kurumun, bu güne kadar hayırseverlerin destekleriyle on binlerce koli gıda yardımında bulunduğu ve buna devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ama gelin görün ki; krizin derinleşmesi dolayısıyla yaptığımız çalışmalar yetersiz kalıyor. Bu insanlık dramını aşmak için hayırseverlerimizin desteklerine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Üç Ayların başlamasıyla beraber yapmış olduğumuz plan uyarınca dünyanın 30 farklı ülkesinde ve bu ülkelerin yüzlerce noktasında gıda paketi dağıtımı yapmak için hayırseverlerimizin yardımını bekliyoruz.

Yaşanan krizin derinliğine binaen yardım paketlerimizi de daha kapsamlı tutmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda her bir gıda paketini 5 kişilik bir aileye 2 hafta yetecek şekilde hazırlayıp dağıtıyoruz.

Bu insanlık dramının aşılması için verdiğimiz mücadelede hayırseverleri de yanımızda görmek onları iftar sofralarının sevinci olmaya davet etmek istiyoruz."

Açıklamada, hayırseverlerin https://avrupayetimeli.com/ internet adresi ve sosyal medya hesaplarından kuruma ulaşabileceği ve bağışta bulunabileceği aktarıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55