,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar'dan selzedelere yardım

Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar'dan selzedelere yardım
Selin vurduğu Şanlıurfa'ya gelen Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar, selzedelere yardımlarda bulunarak hayırseverlerin desteğini beklediklerini ifade ettiler.

Avrupa Yetimeli ve IHO Ebrar, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da selzedeleri de yalnız bırakmadı.

Şanlıurfa'da selden dolayı en çok etkilenen mahallelerde temaslarda bulunan ekipler, selzedelere gıda ve et yardımında bulundu.

Yardım dağıtan ekipler, yaraların kolay sarılamayacağını belirterek yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla hayır sahiplerinin desteklerini artırması gerektiğini dile getirdi.

"Yardımda bulunmaya devam edeceğiz"

Selzedelere merhem olmak için Şanlıurfa'ya geldiklerini söyleyen Avrupa Yetimeli Türkiye Temsilcisi Memduh Emek, "Türkiye'de 6 Şubat'ta çok büyük bir deprem meydana geldi. Depremde 11 ilimiz etkilendi. Bu illerimizden biri de Şanlıurfa'ydı. Şanlıurfa'da daha depremin yaraları sarılmadan bir sel felaketi yaşandı. Avrupa Yetimeli olarak Şanlıurfa'da depremzede ve selzede kardeşlerimizle kucaklaşmaya ve yaralarına bir nebze merhem olmak için buradayız. Kuru gıda ve et yardımında bulunduk. Şanlıurfa ilimize daha önce birçok yardımlarımız olmuştu. İnşallah yardımda bulunmaya da devam edeceğiz." dedi.

"Bu yaralar birkaç gün içinde sarılabilecek yaralar değil"

Avrupa Yetimeli Türkiye Temsilcisi Memduh Emek

Hayırseverlere çağrı yapan Emek, "Ramazan ayı bildiğiniz gibi paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Bu ayda yardımlarımızı biraz daha çoğaltalım. Meydana gelen felaketler yüzyılın en büyük felaketlerindendir. Bu yaralar birkaç gün içinde sarılabilecek yaralar değil. Yaraları da ancak hayırseverlerimizin bize gönderdiği ölçüde ihtiyaç sahiplerine verebiliyoruz." diye konuştu.

"Urfa'da selzedelere yardım dağıttık"

IHO Ebrar Gönüllü Temsilcisi Musa Azak

Hayırseverlerin yapacağı yardıma çok ihtiyaç olduğunu belirten IHO Ebrar Gönüllü Temsilcisi Musa Azak, "IHO Ebrar olarak Şanlıurfa'ya geldik. Şanlıurfa depremden fazla etkilenmemişti ama sel felaketinden baya zarar gördü. Urfa'nın kalbi, turizm merkezi olan Balıklıgöl'deyiz. Sel Urfa'nın ekonomisine de zarar verdi. Allah, böyle durumlar yaşatmaz inşallah. Urfa'da selzedelere yardım dağıttık. Allah, hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin. Bu süreç uzun süreceği için hayırseverlerin yardımlarının devamını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55