,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Avrupa Yetim Eli Makedonya'da yetim giydirdi

Avrupa Yetim Eli Makedonya'da yetim giydirdi
Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Makedonya'nın başkenti Üsküp'e 120 kilometre uzaklıkta Strumica şehrinde 50 yetim çocuğu giydirdi.

Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Makedonya'nın Strumica şehrinde yetim ve yoksullara giyim yardımında bulundu.

Dünyanın birçok ülkesinde yaptığı yardım çalışmalarıyla adını duyuran Avrupa Yetim Eli, yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Farklı ülkelerde bulunan gönüllü temsilcileri vasıtasıyla yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşan Avrupa Yetim Eli, Makedonya'nın Strumica şehrinde yetim çocukların yüzünü güldürdü.

Hayırseverlerin bağışlarıyla bayram öncesi yetim giydirme çalışmalarına Makedonya'nın Strumica şehrinde başladıklarını dile getiren Avrupa Yetim Eli Yetkilisi Hüseyin Ateş, "Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak Makedonya'nın Strumica bölgesindeyiz. Burada Kurban Bayramı öncesi yetim ve mağdur çocukları giydiriyoruz. Çocuklar yetim olduklarında ailelerinin durumları yok. Gözleri kapıda yapılacak yardımları bekliyorlar. O umut siz hayırseverler oldunuz. Bu çocuklar, belki hayatlarında ilk defa böyle mağazalara geliyorlar. Çünkü yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki bir köyde yaşıyorlar." dedi.

Avrupa Yetim Eli olarak tüm hayırseverlere teşekkür eden Ateş, "Çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımızın devamı da siz hayırseverlerin bağışlayacağı hayırlarla olacak. Yetimleri unutmayalım. Yetime uzanan el Avrupa Yetim Eli olarak yetimleri unutmayalım." ifadelerini kullandı.

Anne, yetimleriyle gasilhanede hayata tutunmaya çalışıyor

Öte yandan Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya 15 kilometre uzaklıkta Tuzy bölgesinde yaklaşık 3 ay önce evleri yandığı için 7 yetimiyle bir anne dışarıda kaldı. Anne yetimleriyle bir mezarlığın gasilhanesinde hayata tutunmaya çalışıyor.

Avrupa Yetim Eli, gasilhanede hayat mücadelesi veren yetim aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.  

Evleri olmadıkları için, acilen bir eve ihtiyaçları olduğunu belirten Avrupa Yetim Eli Yetkilisi Hüseyin Ateş, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Balkan ülkelerinden Karadağ'ın Tuzy bölgesinde yardım çalışmalarına devam ettiklerini belirten Ateş, "Bir mezarlığın gasilhanesinde kalan 7 yetim çocuğu olan, yetim bir ailenin yanındayız. Bu ailenin aylar önce evleri yandıktan sonra dışarıda kalıyorlar. Avrupa Yetim Eli gönüllü temsilcimiz tarafından aile geçici olarak mezarlığın gasilhanesine yerleştirildi. Bu ailenin çok acil bir eve ihtiyacı var. 8 kişilik bir ailenin kalabileceği kiralık bir evin bedeli en az 150 Euro'dur. Evsizlikten dolayı çocuklar da okula gidemiyor. Ev olsa aile normal bir hayat yaşar. Allah rızası için hayırseverlerimizden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55