,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Avrupa Yetim Eli depremzedelerin yaralarını sarıyor

Avrupa Yetim Eli depremzedelerin yaralarını sarıyor
Avrupa Yetim Eli, Elâzığ ve Malatya'da büyük yıkıma neden olan depremin ardından, depremzedelerin yaralarını sarmak için bölgedeki yardımlarını sürdürüyor.

Merkez üssü Elâzığ Sivrice olan 6,8 şiddetindeki depremde zarar görenlere yönelik yürütülen yardım faaliyetleri halka halka genişliyor.

Avrupa Yetim Eli, evleri ağır hasar görerek çadırda yaşayan depremzedelere battaniye, ısıtıcı ve ihtiyaç duyulan gıda maddeleri dağıtarak, depremzedelerin mağduriyetlerini gidermeye çalışıyor.

Hazırlanan koliler ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Deprem bölgesinde yaptıkları yardım faaliyetlerini anlatan Avrupa Yetim Eli Başkan Vekili Hüseyin Ateş, depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin yaralarını sarmak için başlattıkları çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ateş, "Avrupa Yetim Eli olarak Elâzığ'da meydana gelen depremin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren sahada çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine gıda, battaniye gibi yardımlarda bulunduk. Avrupa'dan bu tür yardımlara destek olan hayırseverlerimize de buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Depremin etkileri bilindiği gibi hâlâ tazedir. Burada insanlar çadırlarda kalıyor. Ayrıca vatandaşların ihtiyaçları net bir şekilde belirlenmemiş. İnşallah önümüzdeki günlerde bu durum netlik kazanacak. Bizler de Avrupa Yetim Eli olarak ihtiyaca göre 2020 yılının sonuna kadar Elâzığ'da çeşitli projeler kapsamında yardım faaliyetlerimizi devam ettireceğiz." dedi.

Avrupa Yetim Eli'nin Frankfurt Temsilcisi Necdet Demireli ise, şunları söyledi:

"Avrupa Yetim Eli olarak Almanya'nın Frankfurt şehrinde hayırseverlerin verdiği yardımları Elazığ'daki depremzedelere ulaştırdık. Burada maalesef çok büyük mağduriyetler var. İnşallah gelecek yardımlarla bu mağduriyetler giderilecek ve daha güzel projeler yapılacak. Kış şartlarından dolayı Elâzığ'da bulunan vatandaşların yardıma fazlasıyla ihtiyacı var. Yardımseverlere buradan ricada bulunuyoruz. Yardımlarını sürekli devam ettirsinler. Bizler de yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için köprü görevini üstlenip ulaştırmaya çalışacağız."

Depremzedelerin en çok çadıra ihtiyaç duyduğunu dile getiren Demireli, henüz çadır ihtiyaçlarının tam anlamıyla giderilmediğini, havaların soğuk olmasından dolayı soba ve ısıtıcıya öncelikle ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Depremzede Faruk Kılıç, ilk yardımı Avrupa Yetim Eli aracılığıyla aldığını, kendilerine yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederek, evinin hasar tespit çalışmasının bir an önce yapılmasını istedi.

Allah'ın böylesi bir acıyı bir daha kimseye yaşatmaması temennisinde bulunan depremzede Necmettin Demir, çocuklarını köye gönderdiğini, şimdiye kadar çadır dışında bir yardım almadıklarını, hasar tespit çalışması için Valiliğe başvuru yaptıklarını belirterek, ilk kez kendilerine yardımda bulunan Avrupa Yetim Eli'ne teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55