,
  • BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

​Avrupa Yetim Eli çocukları sünnet ettirdi

​Avrupa Yetim Eli çocukları sünnet ettirdi
Uganda'da çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kamuli şehrine 230 kilometre uzaklıkta bulunan Langursiwe köyünde yaşadıkları maddi imkânsızlıklardan dolayı sünnet olamayan onlarca yetim ve öksüz çocuğu sünnet ettirdi.

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Uganda’da yaşadıkları maddi imkânsızlık nedeniyle sünnet olamayan onlarca yetim ve öksüz çocuğu sünnet ettirdi.

Avrupa Yetim Eli, Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarının yanı sıra Afrika ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkelerde yaptığı gıda ve giyim yardım çalışmaları, cami inşaatı, su kuyusu projeleri ve sünnet organizasyonları ile yüzleri güldürüyor.

Afrika ülkelerinden olan ve "Yetimler ülkesi" olarak nitelendirilen Uganda'da çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, Uganda’nın Kamuli şehrine 230 kilometre uzaklıkta bulunan Langursiwe köyünde yaşadıkları maddi imkânsızlıklardan dolayı sünnet olamayan onlarca yetim ve öksüz çocuğu sünnet ettirdi.

Emperyalist devletlerin sömürüsü nedeniyle kendi ülkelerinde adeta mülteci durumuna düşürülen Uganda halkı, maddi imkânsızlıklardan dolayı çocuklarını sünnet ettiremiyor. Avrupa Yetim Eli’nden oluşan bir heyet, sünnet organizasyonu düzenlemek üzere İstanbul’dan 7 saatlik bir hava seyahatinin ardından Uganda ülkesinin başkenti Kampala’ya ulaştı.

Şehir merkezinden yaklaşık 8 saatlik bir yolculuktan sonra Uganda’nın Kamuli şehrine 230 kilometre uzaklıkta bulunan Langursiwe köyüne varan Avrupa Yetim Eli heyeti, köy sakinleri tarafından bölgeye ait karşılama töreni ile karşılandı.

Avrupa Yetim Eli, burada özellikle aralarında yetim ve öksüzlerinde olduğu onlarca çocuğu sünnet ettirerek, ailelerinin yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları sünnet faaliyetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Yetim Eli Genel Başkan Yardımcısı Hüsyeyin Ateş, imkansızlıklardan ve çeşitli nedenlerden dolayı sünnet olamayan çocukları sünnet ettirdiklerini söyledi.

Uganda’daki çalışmalarının devam ettiğini belirten Ateş, “Uganda’daki çalışmalarımız kapsamında sünnet organizasyonu düzenledik. Neden Uganda’da sünnet programı yapıyoruz. Çünkü Uganda’da çocukların sünnet olması çok önemlidir. Uganda yaklaşık 40 milyon nüfusu olan bir ülke ve 40 milyon nüfuslu insanın yaşadığı bu bölgenin 18 milyonu da çocuktur. Bu çocuklar çoğunlukla annesinden ve babasından ayrı yaşıyorlar. Hem yetim hem de öksüzdür. Müslüman olan bu çocukların İslam’ın bir gereği olarak sünnet olmaları gerekiyor. Avrupa Yetim Eli olarak bekli unutulan ve belki hiç gündem olmayan bu sünnet programını tekrar canlandırmak istiyoruz. Sonuçta sünnet olmak hem temizliktir hem de İslami bir vecibedir. Biz bu yetim ve öksüz olan mağdur çocukları sünnet ediyoruz.” dedi.

Sünnet organizasyonunun Ugandalı Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurgulayan Ateş, “Çünkü burada hayat şartları çok ağırdır. Burada günlük gelir bir doların altındadır ve bu insanların 7-8 saatlik yol yapıp hastanelere gitmeleri gerekiyor. Çeşitli nedenlerden dolayı hastanelere de gidemiyorlar ve sünnet olamıyorlar. Diğer hastalıklarını da tedavi ettiremiyorlar. Burada yine hayırseverlerimize görev düşüyor. Burada yaklaşık 18 milyon çocuk var ve bu çocukların sünnet olma ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere teşekkür eden Ateş, bu tür sünnet programlarının sahiplenilmesini, Uganda’da sünnet olmayan çocuğun kalmamasını ve bu konuda hayırseverlerden yardımlarının devamını talep etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55