,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Avrupa Yetim Der'den Kurban sahiplerine teşekkür!

Avrupa Yetim Der'den Kurban sahiplerine teşekkür!
Avrupa Yetim-Der, başta Türkiye olmak üzere, Afrika, Asya, Balkanlar ve Filistin'de Kurban eti kampanyasına katkı sunan gönüllü temsilcilere ve hayırseverlere teşekkür etti.

Avrupa Yetim Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, 2016 kurban kampanyası çerçevesinde yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Bu yıl başta Türkiye olmak üzere, Afrika, Asya, Balkan ülkeleri ve Filistin'de yetim ve mağdurlara yönelik çalışmalarının olduğunu aktaran Ateş, “Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Maalesef hayırseverlerin güvenleri sarsılmış. İslam adı altında hayırseverlerin kurbanları alınmış, ancak kesilmemiş. Bundan dolayı bu dönem gerçekten zordu. Bu yıl Kurban programını yaparken, acaba sıkıntılarla karşılaşacak mıyız diye düşünürken, Allah'a hamd olsun, gerek hayırseverlerin ve gerek gönüllü bayan ve erkek temsilcilerimizin fedakarlığıyla planladığımız üzere bütün ülkelerde kurbanlarımız kesilerek yetim ve mağdurlara ulaştırıldı.” dedi.

“Geçen seneki hedefimizden daha fazla ailelere ulaştık”

Et yardımının yanı sıra Bayram öncesi “Yetim Giyindirme” projesi dahilinde Türkiye ve Afrika'da yetim ve yoksul çocuklara elbise yardımında bulunduklarını belirten Ateş, “Geçen seneki hedefimizden daha fazla ailelere ulaştık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, bu yıl binlerce aileye kurban eti ulaştırdık. Bir kez daha yardımlarını bizim aracılığımızla yapan hayırseverlere ve gönüllü temsilcilerimize teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Kapıyı gözetleyip et bekleyen nice insanlarımız var”

Son olarak Gaziantep'in Nizip ilçesinde yardım dağıttıkları sırada karşılaştıkları acı bir tabloyu da paylaşmak istediğini söyleyen Ateş, şöyle konuştu: “Gerçekten kapıyı gözetleyip et bekleyen nice insanlarımız var. Nizip'te bir aileye gitmiştik, beni çok etkilemişti. 3 çocuğu olan bir aile, çocukların babası yıllar önce evi terk etmiş, anneleri ise psikolojik olarak rahatsız. Teyzenin çocuklarını Kurban Bayramı öncesi Nizip İhsan-Der ile birlikte giyindirmiş, bayramda da kendilerine et yardımında bulunmuştuk. Şahsen kendileriyle bayramlaşmak için gittiğimde, teyzeye bayram günü ne yaptığını sorunca, 'Bizim Allah'tan başka kimsemiz yok. Sokağa çıktım ve beklemeye başladım. Allah (cc) muhakkak birilerini gönderip bizi ziyaret edecek diye bekledim' cevabını alınca çok duygulandık” (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55