,
  • BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Avrupa Yetim-Der Kurban Bayramında Afrika’da olacak

Avrupa Yetim-Der Kurban Bayramında Afrika’da olacak
Avrupa Yetim-Der, ihtiyaç sahiplerine daha fazla ulaşmak için Kurban Bayramında dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Afrika bölgesindeki muhtaçların yanında olacak.

Dünya çapında birçok yardım faaliyetlerinde bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu Avrupa Yetim-Der, Kurban Bayramında Afrika’daki muhtaçların yüzünü güldürecek.

Kurulduğu günden beri dünyanın çeşitli coğrafyalarında yüzbinlerce yetim ve ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştıran Avrupa Yetim-Der, ihtiyaç sahiplerine daha fazla ulaşmak için Kurban Bayramında dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Afrika bölgesindeki muhtaçların yanında olacak.

Afrika’da kurban keserek muhtaçların yüzünü güldüreceklerini belirten Avrupa Yetim-Der Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, 30 değişik ülkelerde kurban programı gerçekleştireceklerini belirtti.

 Ateş, "Kurban programı dâhilinde Afrika, Asya ve Balkan ülkeleri, Türkiye, Patani, Filistin, Yemen, Bangladeş’te bulunan Arakan kampları ve Latin Amerika ülkelerinde de kurban kesmeyi planlıyoruz. Avrupa kurban fiyatları; Asya ve Afrika 100 Euro, Türkiye ve balkanlar 180 Euro, Yemen 160 Euro ve Filistin 300 Euro’dur. Türkiye kurban fiyatları; Asya ve Afrika 500 TL, Yemen 900 ve Filistin bin 600 TL’dir." dedi.

Afrika’da yapacakları kurban programlarını anlatan Ateş, şunları söyledi:

"Avrupa Yetim-Der olarak 2018 kurban programı dâhilinde Afrika’ya ekibimiz gidecek. Afrika’ya giden ekibimiz bayramdan bir gün önce yetimler giyindirecek. Kesilecek kurbanların kontrolünü yapacaklar. Bayramın birinci günü kurban kesimi ve dağıtımı yapılacak. Ekiplerimiz Kurban Bayramından bir gün sonrasına kadar orada olacaklar. Kurban Bayramından sonrada daha önce açılan su kuyularının kontrollerini ve açılışlarını yapacaklar. İleriki aşamada Afrika için ne tür projeler varsa onların altyapısını oluşturacak."

"Avrupa Yetim-Der mağdur ile zengin arasında bir hayır köprüsüdür"

Hayırseverlere seslenen Ateş, "Avrupa Yetim-Der mağdur ile zengin arasında bir hayır köprüsüdür. Tüm hayırseverlerimizden yapacakları yardımlarla destek bekliyoruz. Senede bir et yüzü gören mağdurlar var. Belki sene de bir defa et giren evler var ki biz bunlara şahit olmuşuz. Bu tabloları gördüğümüz için biraz daha kurban programımıza önem veriyoruz. Bu sene yaklaşık olarak dünyanın 30 değişik ülkelerine kurban programımızı gerçekleştireceğiz. Kurbanda Türkiye ekiplerimiz Batman’da kurbanları kesip dağıtımlarını yapacaklar. Bayram öncesi her sene yaptığımız gibi Türkiye’nin bazı yerlerinde yetim giyindirmemiz olacak. Bu bayram Mardin’in Midyat ilçesi ve Van’da yetim giyindireceğiz."

Hayırseverlerin yapacakları bağışlar için irtibat Avrupa Yetim-Der Türkiye Koordinatörü Mehmet Nurullah Günaydın 0507 175 55 00 – Avrupa: +49 157 73 97 58 18 - İBAN:DE16 6835 0048 0001 0931 78 BIC:SKLODE66XXX (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55