,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Avrupa Yetim-Der: Dünyanın 40 farklı noktasında kurban kestik

Avrupa Yetim-Der: Dünyanın 40 farklı noktasında kurban kestik
Yetim, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli bayram yardımları ve kurban eti ulaştıran Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim-Der, "Kurban 2017 Yardım Programı" ile ilgili kamuoyuna bilgilendirmede bulundu.

Avrupa Yetim-Der, Kurban Bayramı’nda gerçekleştirdiği yardım projeleriyle ilgili kamuoyu bilgilendirmesi yaparak 40 farklı noktada; Asya, Afrika ve Avrupa'da (Mülteciler ve Balkan ülkeleri) on binlerce yetim ve muhtaç aileye yardım ulaştırdı.

Başta Türkiye olmak üzere Asya, Afrika, Balkan Ülkeleri, Filistin ve kıtlık yaşayan Afrika ülkelerinden Somali, Etiyopya, Kenya, Sudan, Yemen ve son günlerde özellikle insanlık dışı saldırılara uğrayan Arakan’lı müslümanlara kurban yardımlarını ulaştıran Avrupa Yetim-Der’in Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, hedeflerinin sadece Kurban Bayramı döneminde değil her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında yer almak olduğunu belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere Avrupa’da yaşayan hayırseverlerin selam ve dualarıyla birlikte yardımlarını ulaştırdıklarını, bununla birlikte yetim ve mağdur ailelerin de dua ve selamlarını hayırseverlere ulaştırdıklarını bu vesileyle köprü vazifesi gördüklerini belirten Ateş, bayramda dahi kapıları çalınmamış aileleri ziyaret etmenin, ihtiyaçlarını karşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hayırseverler ve gönüllü temsilcilere teşekkür

Yapılan yardım faaliyetlerine destek sunan herkese teşekkür eden Ateş, “Başta gönüllü temsilcilerimize teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Her zaman olduğu gibi kurban döneminde de büyük emek ve enerji sarf ettiler. Bir nebze de olsa o yetim ve mağdur ailelere kurban etinin ulaşması için canı gönülden çalışmalar yürüttüler. Hayırseverlerimize de teşekkür ediyoruz, Avrupa Yetim-Der’i hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü kılıp bizi vekil tayin ettiler. Bizler de bu görevi yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz.” dedi.

"Dünyanın 40 farklı noktasında kurbanlarımızı kestik"

Dünyanın farklı noktalarında yoğun yardım çalışmaları yürüttüklerini belirten Ateş, “Avrupa Yetim-Der olarak mutluyuz, çünkü dünyanın 40 farklı noktasında kurbanlarımızı kestik. Sevinçliyiz, çünkü 10 binlerce aileye kurban eti ulaştırmayı başardık. Kapıları çalınmayan o mağdurları, yetim aileleri ziyaret edip hal hatırlarını sorduk. Bizler Avrupa Yetim-Der olarak işimizin bilincindeyiz. Kurban döneminde Türkiye başka olmak üzere, Filistin’de ve Afrika’da yüzlerce yetim çocuğu giyindirerek bayram öncesi onlara mutluluğu yaşattık. Hayırseverlere ve gönüllü temsilcilerimize tekrardan teşekkür ediyoruz. Allah kendilerinden razı olsun.” diye konuştu.

Arakan’a yönelik insani yardım çalışmaları devam ediyor

Myanmar hükümeti ve Budist çetelerin gerçekleştirdikleri katliamlar ve yerinden etmeler sonucuda mağdur durum olan Arakanlı Müslümanların durumuna da değinen Ateş, “Arakan’daki insani kriz nedeniyle yüzbinlerce Müslüman zor durumda kalmış vaziyette. Bizler de Avrupa Yetim-Der olarak Arakan’a yönelik acil yardım çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Daha fazla mazlum Arakanlıya ulaşmak ve dertlerine az-çok merhem olmak için hayırseverlerimizin Arakan’a desteklerini beklediğimizi ifade etmek isteriz. Orada çok büyük bir dram yaşanıyor. Bu mazlumlara el uzatmak gibi bir zorunluluğumuz var.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55