,
  • BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Avrupa Müslüman Forumu Ve Kur’an Saldırılarına Karşı Tavrımız

Avrupa Müslüman Forumu Ve Kur’an Saldırılarına Karşı Tavrımız
Avrupa Müslüman Forumu Genel Başkanı Abdul- Vakhed Niyazov: “Avrupa'da Kur’an’a karşı gerçekleştirilen saldırıların sadece Avrupa'yı değil bütün Müslüman ümmetini harekete geçirdiğini” dile getirdi.

İslam ümmeti doğudan, batıya bir bütündür, tek ümmettir.  Bu konuda Hz. Muhammed (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: “Müslümanlar bir vücut gibidir.” Yani bedenin bir kısmında acı, rahatsızlık olursa bütün beden onu his eder. Bu mutluluk içinde geçerlidir.  Bu kapsamda duyarlı bir hareket olan Avrupa Müslüman Forumu üyeleri İstanbul’da son dönemde İsveç, Danimarka, Hollanda gibi ülkelerde Kur’an’a yapılan çirkin saldırıyı değerlendirdiler.  Kur’an sadece Müslümanlar için bir kurtuluş reçetesi değil, bütün insanlık için bir kurtuluş reçetesidir. Kur’an’a saygısızlık, bütün kâinata saygısızlıktır.  Kur’an insanı barbarlıktan medeniyete taşır. Kur’an naif şahsiyetler inşa eder. Kur’an merhametli bireyler inşa eder. Kur’an diğer bütün inançlara saygılı olmayı tavsiye eder.

Tarihte Müslümanların İncil Veya Tevrat Yaktıkları Görülmemiştir

Avrupa Müslüman Forumu üyeleri kendilerine verilen süre kapsamında önemli mesajları basın mensuplarıyla detaylı bir şekilde paylaştılar.

Avrupa Müslüman Forumu Genel Başkanı Abdul- Vakhed Niyazov:

“Avrupa'da Kur’an’a karşı gerçekleştirilen saldırıların sadece Avrupa'yı değil bütün Müslüman ümmetini harekete geçirdiğini” dile getirdi.

Konuşmasının devamında Niyazov şunları söyledi:  

“Büyük ihtimal bu olay bugünkü Avrupa'da gelişmekte olan Müslümanların etkisini ve yükselişini zayıflatmak için yapılmaktadır. Bu saldırılar ilk başta geleneksel değerlere bir saldırıdır. Türkiye'de bulunmamızı sağlayan Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimiz var. Çünkü bu çirkin saldırılara en güzel şekilde cevap veren Türkiye yönetimidir. Birçoğu buna karşı itirazda bulundular ama o kadar etkili olmadı. Müslüman dünyası tek vücut olarak bu provokasyonlara karşı çıksaydı ve değerli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemiş olsaydı bu sorun hızlıca çözülmüş olacağını” beyan etti.

Türkiye Her Konuda Örnek Bir Ülke

Buradan şunu anlıyoruz İslam dünyasının umudu Türkiye’dir.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir Müslümanın zulme karşı nasıl bir tavır içinde olması gerektiğini dünyaya öğretiyor.

İsveçli din adamı Dr. Adly Abu Hajar:

Kur’an’ın yakılması konusuna tarihte yaşanan “Fil Vakasını” hatırlatarak giriş yaptı. Hajar, “Kur’an-ı Kerim’in yakılması gibi olaylar bizim için yeni şeyler değil. Akıllara gelen ilk soru İsveçli Müslümanlar olarak bizim ne düşündüğümüz oluyor.   Bu bir imtihandır. Bu imtihanda nasıl davranmamız gerektiğin Kur’an-ı Kerim bize öğretiyor. Kur’an-ı Kerim bize doğrudan bu durumlarla nasıl davranmamız gerektiğini öğrettiği için bunun dışında davranamayız. Kur’an- Kerim bize der ki; bu tip durumlarda sabırlı olmamız gerektiğini söyler. Müslüman kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim’in nasıl davranmamız gerektiğini söyleyelim ki, Kur’an'ın öğretilerine ters şeyler yapmayalım ”dedi.

Kur’an Bize Sabırlı Olmamızı Tavsiye Eder  

Dr. Adly Abu Hajar burada çok önemli bir konuya temas etti. Öncelikle şunu bilmek gerekiyor ki, Kur’an’ın koruyucusu Allah’tır. Müslümanlar bütün işlerinde Kur’an’ı kendilerine rehber edinmeleri gerekiyor.  Her olayda tavrımızda, duruşumuzda Kur’an’ın istediği şekilde olması gerekiyor. Müslümanın tepkisi de yeni Müslümanca olmalıdır. Müslüman demek, örnek şahsiyet demektir. Müslüman demek dünyayı bütün boyutlarıyla değerlendiren kişi demektir.

Programa Kimler Katıldı

“Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul- Vakhed Niyaz, Sünni Müslüman Dini Merkezi Müftüsü ve Dünya Helal Vakfı Şeriat Komitesi Başkanı Romas Jakubauskas, Avrupa Müslüman Forumu Yönetim Kurulu Üyesi, Danca Konuşan Müslümanların İmamı ve Danimarka İslam Merkezi Başkanı Abdul- Wahid Pedersen, Avrupa Müslüman Forumu Bilgi Kurulu Üyesi, Danimarka Müslüman Derneği Başkanı ve Müslüman Hukukçular Meclisi Üyesi Dr. Mohammad Fouad Albarazi, Avrupa Müslüman Forumu Konseyi Üyesi ve Danimarka İlişkiler Konseyi Başkanı Anouar Touimi, Avrupa Müslüman Forumu Konseyi Üyesi ve Küresel Karma Dövüş Sanatları Birliği (GAMMA) Başkanı Alexander Engelhardt, Tanınmış Müslüman siyasetçi ve halk figürü Dr. Adly Abu Hajar ile Avrupa Müslüman Forumu Konseyi Üyesi ve İsveç Türk- Tatar Müslüman Topluluğu Başkanı Ismagil Shangareev,Erbakan Vakfı Genel Sekreteri ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan  Bekin, Turkish Press News Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Karakaş, haberturkgazetesi.com, turkhabergazetesi.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Yılmaz.”

Sonuç

Yapılan açıklamada, Avrupa Müslüman Forumu Hukuk Departmanı ile Uluslararası Hukukçular Birliği ile birlikte bu tür olayların takipçisi olacaklarını basın mensuplarıyla paylaştılar. Program soru ve röportajlarla son buldu.

Haber: Zİya Gündüz

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55