,
  • BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Av sezonu sona erdi

Av sezonu sona erdi
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü, av sezonun sona erdiğini duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. bölge müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğü, 26 Şubat itibariyle av sezonun sona erdiğini duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğü’nden yapılana açıklamada, “2016- 2017 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca av sezonu 26.02.2017 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlamış olup avın açılacağı zamana kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasaktır. Özellikle av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimleri tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmeli, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir.” denildi. 

Avcıların yasak süresince uymaları gereken kurallara da değinilen açıklamada, “Avcılarımızın herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaması için 26.02.2017 tarihinden sonra her ne suretle olursa olsun tüfek, canlı keklik, tuzak ve kafes vb. ile ava çıkmamaları gerekmektedir.  Yaban hayvanları üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilemez, yavru ve yumurtaları toplanamaz, yuvaları dağıtılamaz. Bu kabahatleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Çiftleşme ve üreme dönemlerinde atılan her bir kurşun yaban hayatında büyük tahribatlara meydan verecektir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl Şube Müdürlüğü ekipleri olarak,  sürdürebilir bir yaban hayatı için kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarımız av sezonu içinde olduğu gibi av sezonu dışında da gece, gündüz, hafta içi ve hafta sonu sürekli devam etmektedir.”  ifadeleri kullanıldı.

Tüm uyarılarımıza rağmen halk arasında çatı avı olarak tabir edilen canlı mühre ve tuzak ile usulsüz av yapılmaktadır.” denilen açıklamada yasakla ilgili şu uyarılar yapıldı:

“4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve Merkez Av Komisyonu Kararında yasak avcılık yapan ve yasaklanan canlı mühre, tuzak, kapan, ilmek, kafes ve benzeri araç ve gereçlerle avlanan avcılara her bir aykırılık için idari para cezası verilmektedir. Bakanlıkça ve Merkez Av Komisyonunca getirilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.Yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında Şube Müdürlüğümüzün yürüttüğü denetim faaliyetlerinin yanı sıra avcılarımıza ve avcı derneklerimize de büyük mesuliyetler düşmektedir. Avcılarımızın yaban hayatı sürdürülebilirliği adına avlanırken kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, av yasakları hususunda daha hassas davranmalarını bekler, İlgililere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55