,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

ATO'dan Ankara'nın en değerli markalarına ödül

ATO'dan Ankara'nın en değerli markalarına ödül
Ankara Ticaret Odası, Ankara Marka Festivali kapsamında Ankara’nın en değerli markalarına ve Ankara’ya değer katan markalara ödül verdi.

ATO’nun “Yaratıcılıkta Yeni Yollar, Yeni Yönler, Yeni Yöntemler” temasıyla bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği Ankara Marka Festivali’nin (AMF) ardından düzenlenen Gala Gecesi ve Ödül Töreni, ATO Congresium’da yapıldı.
 
-HİSARCIKLIOĞLU: 10 MARKA 1 TÜRKİYE-
 
“Ankara’ya Değer Katanlar” ödülü takdim edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, ATO'nun hizmet kapasitesini sürekli geliştirdiğini ifade ederek üyelerine en iyi, en kaliteli hizmeti sunduğunu belirtti. Ankara Marka Festivali’nin bir vizyon işi olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bu organizasyonun ATO'nun dünyadaki gelişmeleri takip ettiğinin en güzel işareti olduğunu söyledi.
 
Bu çağda zenginleşmenin üç yolu bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Ürününü marka yapacaksın, şehrini marka yapacaksın ve olmazsa olmazı ülkeni marka yapacaksın” dedi. Hisarcıklıoğlu, markanın, “güven” ve “zihinlerde kalan itibarlı algı” demek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
 
“Markalar o kadar büyük güç haline geldi ki dünyanın en büyük 10 markasının toplam değeri 800 milyar doları geçti. Neredeyse Türkiye’nin milli geliri kadar, yani 10 marka, bir Türkiye. Artık dünyada sadece ülkeler veya şirketler, rekabet etmiyor. Şehirler de birbiriyle rekabet halinde. Dünyada giderek artan biçimde, marka şehirler trendi başladı. Eskiden Ankara denince aklımıza ‘memur şehri’ gelirdi. Bu algıyı bir ölçüde değiştirmeyi başardık. Artık çok güzel üniversitelerimiz, Ar-Ge merkezlerimiz, hastanelerimiz var. Yüksek teknoloji üretiminde Türkiye’de bir numarada Ankara oturuyor. Öte yandan Ankara Ticaret Odamızın girişimleriyle, Ankaralı girişimcilerimiz, markalaşma yolunda önemli mesafe aldı. Son 5 yılda Ankara’da 26 bin 600 marka tescili oldu.”
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan istihdam seferberliğiyle istihdam sayısını artırma noktasında tarihi rakamlara ulaşıldığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Ankara Ticaret Odamız da, burada en başarılılar arasında yer aldı ve bizlerin göğsünü kabarttı. İnşallah el birliğiyle bu güzel performansı devam ettireceğiz. Ankara’nın marka değerini de birlikte yükselteceğiz” dedi.
 
-BARAN: “KATMA DEĞERLİ ÜRETİM ARTIRILMALI”-
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, Ankara Marka Festivali’nin Ankara’nın markalaşması yolunda büyük önem taşıdığını anlattı. Türkiye’de katma değerli üretimin artması gerektiğinin altını çizen Baran, Google’ın 100 milyar doların üzerinde marka değerine sahip olduğunu, buna karşılık Türkiye’deki en büyük 30 markanın 28 milyar dolar ettiğini, bu rakamın artırılması gerektiğini vurguladı.
 
Baran, Ankara’nın savunma sanayi, havacılık sanayi, kongre ve fuar turizmi ile sağlık turizminde büyük potansiyeli bulunduğuna dikkati çekerek, bu potansiyelden daha fazla yararlanabilmek için yurtdışına direk uçuşların da artırılması gerektiğini bildirdi.
 
Ankara’nın teknokent ve araştırma geliştirme merkezleri anlamında bir üs olması gerektiğine işaret eden Baran, bu anlamda marka olması için bütün paydaşların bir araya gelerek çalışmasının önemine işaret etti.
 
Festivale 2015 yılında 8 bin, 2016 yılında 15 bin 800 kişinin katıldığını hatırlatan Baran, “Bu yıl çok şükür 20 binin üzerinde katılım oldu” dedi. 3.Ankara Marka Festivali’nin başarılı bir organizasyon olduğunu söyleyen Baran, festivalin organizasyonunu gerçekleştiren ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu ve komisyon üyelerine, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
-TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ MARKA PLATFORMU-
 
ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu ise konuşmasına, “Ankara Marka Festivali’nin üçüncüsünü yüz akıyla tamamladık” sözleriyle başladı. Festivalde 190 konuşmacıyı ağırladıklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, 20 binin üzerinde giriş sayısına ulaştıklarını bildirdi.
 
“Ankara Marka Festivali’nin adını Türkiye’nin en önemli marka platformu olarak bir kez daha yazdırdık” diyen Hacıosmanoğlu, festivalin artık bir Ankara ve Ankara Ticaret Odası markası olduğunu vurguladı. Festival kapsamında, geçen yılki ödüllerle birlikte 70 marka ve kuruma ödül verdiklerini belirten Hacıosmanoğlu, “İşlerinde başarılı olmuş, şehrimize değer katmış, rol model olmuş, markalaşma yolunda emek harcamış, hikâyeler yazmış, ülkemize faydalı olmuş herkesi görünür kılmak, iltifat etmek bizim görevimiz” diye konuştu.
 
-GENÇLİK PARKI VE KUGULU PARK ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ-
 
Ankara Marka Festivali kapsamında, bu yıl ikinci kez “Ankara’ya Değer Katanlar” ve “Ankara’nın En Değerli Markaları” kategorilerinde ödüller verildi.
 
Ödül takdimleri TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu tarafından gerçekleştirilen törende, “Ankara’ya Değer Katanlar” kategorisinde Gençlik Parkı, Kuğulu Park, Pirinçhan, Altınköy ve Rahmi Koç Müzesi gibi yapılar ödüle layık görüldü.
 
Aynı kategoride ayrıca, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tiyatro oyuncusu Ayten Gökçer, Gençlerbirliği eski Başkanı merhum İlhan Cavcav, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Dost Kitabevi, Milli Kütüphane, OSTİM Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na ödül takdim edildi. 
 
“Ankara’nın En Değerli Markaları” kategorisinde de Limak Holding, Mesa Holding, Roketsan, Bağdat Baharat, Dora Otomotiv, Erkunt Traktör, Ortadoğu Rulman, İşbir, Kızılcahamam Maden Suları, Teleses, Lazzoni Mobilya, Tepe Home, Er-Sa Mobilya, Seğmen Kardeşler, Tüzün Giyim, Ulusoy Elektrik, Ecofrigo, Dorçe, Labris Teknoloji, Mohair & Angora ve Aytaç Alçı’ya ödül verildi.
 
Festival ana sponsoru Türk Hava Yolları, festival resmi sponsoru Çalık Holding, diğer sponsorlar Amadeus, Ege Yapı, Sports International, Türk Akreditasyon Kurumu, Webolizma, Mektebim, Yero, Fatima Çikolata, Yayla, Tepe Home, Aselsan, Hummel, Caffetainer, Kocatepe, Yücel Sigorta, Hürriyet Gazetesi, Çok TV ve Time Medya’ya da desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. 
 
Törenin ardından Zeynep Altuntaş Orkestrası konser verdi. Ödül Töreni’ne TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ATO Başkanı Gürsel Baran, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, iş dünyası yöneticileri, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55