,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

ATO Yönetiminden İki Bakana Ziyaret

ATO Yönetiminden İki Bakana Ziyaret
Ankara Ticaret Odası yönetimi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

ato-bakan-ziyareti.jpg

Ankara Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında Bakan Sarıeroğlu’na bilgi veren Baran, ATO üyelerinin sorunlarını da dile getirdi. İş mahkemelerinde 700 bin davanın devam ettiğini ve bunların çoğunun işveren aleyhine sonuçlandığını hatırlatan Baran, hem işçinin hem de işverenin haklarını koruyan düzenlemeler yapılmasını gerektiğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında ATO bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası açtıklarını kaydeden Baran, Ankara’nın en çok artı istihdam sağlayan üçüncü il olduğunu belirtti. Baran, yılsonuna kadar devam etmesi öngörülen istihdam desteklerinin süresinin uzatılması talebini de iletti.

 

Ziyaret sırasında başta kıdem tazminatı olmak üzere işverenlerin sorunları ile Sağlık Uygulama Tebliği’ndeki fiyat tarifelerinin uzun yıllardır değişmemesi nedeniyle özel sağlık kuruluşlarının yaşadığı sıkıntılar da ATO heyeti tarafından dile getirildi.

 

-BAKAN SARIEROĞLU: “ANKARA SEVDALISIYIM”-

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise AK Parti hükümetlerinin işverenin önünü açacak düzenlemeler yaptığını hatırlatarak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerçekten önemli bir bakanlık. Denge bakanlığı. Bir yanda işçilerimiz, bir yanda işverenlerimiz var. İnşallah hepsi arasında bir denge kuracağız. Aynı gemideyiz. Türkiye’nin daha güçlü olması, daha ileriye gitmesi için hep birlikte omuz omuza mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Çalışmalarında sivil toplum örgütleri ile istişareye önem vereceklerini kaydeden Sarıeroğlu, tarihi geçmişi ile örnek bir Oda olan Ankara Ticaret Odası ile de her konuda istişarede bulunmak istediğini bildirdi. Ankara sevdalısı olduğunu vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, “Ankara’yı çok seviyorum. Ankara ile ilgili her türlü konuda istişare içinde olalım. Özellikle sağlık turizmini çok önemsiyorum. Çok kıymetli termal sularımız var” diye konuştu. 

ato-bakan-ziyareti-001.jpg

-GENÇLİK VE SPOR BAKANI’NI ZİYARET-

 

ATO Başkanı Baran, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a da “Hayırlı olsun, Allah utandırmasın” dileğinde bulundu. Stadyum sorunu nedeniyle Ankara’nın uzun yıllardır milli futbol müsabakalarından mahrum kaldığını belirten Baran, Bakan Osman Aşkın Bak’ın Ankara’ya modern bir stadyum kazandırılması konusunda destek vereceğine inandığını vurguladı. Ziyaretinden dolayı ATO heyetine teşekkür eden Bakan Osman Aşkın Bak ise Ankara’ya yeni bir stadyum yapılması çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. 

 

Bakanları ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran’a Başkan Yardımcıları Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Ülkü Karakuş, Hakan Tarhan, İhsan Şahin, Musa Beşparmak, Selahattin Karaoğlan ve Ziya Kemal Gazioğlu ile Meclis Üyeleri Bülent Çiftçi ve Mehmet Soylu eşlik etti.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55