,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Atıklar altına dönüşüyor

Atıklar altına dönüşüyor
Gaziantep'te "Çöpünü Getir Altını Al" sloganıyla yürütülen "Bankam Atık Projesi" kapsamında Şahinbey Belediyesi çöpünü ayrıştırıp getiren vatandaşlar, topladıkları puan karşılığında altın ile ödüllendiriyor.

Gaziantep'te "Çöpünü Getir Altını Al" sloganıyla proje geliştiren merkez Şahinbey Belediyesi, çöpünü ayrıştırıp getiren vatandaşlara topladıkları puan karşılığında altın verdiği Bankam Atık şubelerine bir yenisini daha ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Türkiye genelinde başlattığı “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geri dönüşümde çok önemli yol kat eden Şahinbey Belediyesi, ikinci Bankam Atık Şubesi'ni ilçenin 23 Nisan Mahallesi'ne açtı.

Şahinbey Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, başlattığı “Bankam Atık Projesi” kapsamında Karataş Mahallesi’nden sonra 23 Nisan Mahallesi’ne de Bankam Atık Şubesi açarak geri dönüşüm ağını genişletiyor.

Bankam Atık merkezlerinde atıklarını plastik, kağıt ve cam gibi cinslerine göre ayıran vatandaşlar hem atıkların geri dönüşümüne katkı sunuyor hem de aile bütçelerine destek olmak adına kendilerine Şahinbey Belediyesi tarafından dağıtılan Bankam Atık kartlarına yüklenen puanlar ile gram, çeyrek ve tam altın alarak ekonomik olarak kazanç sağlıyor.

Bankam Atık Kartı sahibi olan vatandaşlar, bu yüklenen puanların 50 olmasıyla gram altın, 75 puana ulaştığında çeyrek, 140 puanda ise yarım altın almaya hak kazanıyor. Vatandaşlar ev ve işyerlerindeki atıkların kendilerine belediye tarafından dağıtılan atık poşetlerinde biriktirip ilçedeki Bankam Atık merkezlerine ulaştırıyor.

Bankam Atık merkezindeki görevliler getirilen atıkları tek tek tartarak vatandaşa belediyenin öncesinden dağıtmış olduğu Bankam Atık kartlarına puanlar yüklenmesi sağlanıyor. Bankam Atık kartı sahibi vatandaşlar bu yüklenen puanların 50 puan olmasıyla gram altın, 75 puana ulaştıklarına çeyrek 140 puanda ise yarım altın almaya hak kazanıyor.

Karataş ve 23 Nisan Mahallesi’ne kurulan Bankam Atık noktaları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, şimdiye kadar 2 adet Bankam Atık noktasında 78 ton sıfır atık toplandı.

Şahinbey Belediyesi, ilçe genelindeki tüm mahallelerde bilgilendirme çalışmaları yaparken, belirlenen günlerde dağıtılan poşetler tekrar toplanıyor. İlçenin yoğun olan noktalarına kurulan stantlarla vatandaşlar sıfır atık konusunda bilgilendiriliyor.

 Şahinbey Belediyesi ayrıca okullarda yaptığı sıfır atık toplama yarışmaları ve tiyatro çalışmalarıyla öğrencilere sıfır atığı anlatmaya devam ediyor. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55