,
  • BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Atanamayan öğretmenler LYS'ye girdi

Atanamayan öğretmenler LYS'ye girdi
LYS-4'e Mardin'de sadece liseyi bitiren öğrenciler değil, atanamayan öğretmenler de girdi. Atanamayan öğretmenler, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlattılar.

Mardin'de öğretmen adayları, atanamadıkları için başka bir bölüm okumak amacıyla LYS'ye girdiler.

Üniversite girişinde ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile saat 10.00'da başladı. 

Mardin'de LYS'ye sadece liseyi bitiren öğrenciler değil, atanamayan öğretmenler de girdi. Atanamayan öğretmenler, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlattılar.

Bin bir zorluk ve maddi sıkıntılarla ailelerinden uzak kalarak üniversiteyi bitirdiklerini söyleyen öğretmen adayları, yetkililerden kendilerini rahatlatacak çözümler bekliyorlar.

2015 yılında iyi bir dereceyle üniversiteyi bitirdiğini ancak bir türlü atanamadığını belirten Mehmet Fırat Akay, 3 yıldır atama beklediğini ifade etti.

Akay, "Akdeniz Üniversitesinde tarih öğretmenliğini bitirdim ama atanamadım. Türkiye'nin eğitim durumu sıkıntılı. Ne kadar çalışsak çalışalım emeğimizin karşılığını alamadığımızdan ötürü atanamıyoruz. Şu anda tekrardan üniversiteye hazırlanıyoruz. Benim gibi birçok öğretmen arkadaş var. Ne özelde ne farklı alanlarda herhangi bir kurumda bize açık kapı bırakılmıyor. En son yapılan açıklamalara göre de zaten Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı bize 'Kendinize başka alanlarda iş bulabilirsiniz.' demişti ama biz öğretmeniz, kendi işimizi, kendi görevimizi yapmak istiyoruz. Bir tarih öğretmeni olarak hak ettiğim yerde olmak istiyorum. Benim birçok öğretmen arkadaşım da var. Bugün 3 öğretmen arkadaş buradayız ve sınava giriyoruz. Emeklerimizin karşılığını almak istediğimizi belirtmek istiyoruz." dedi.

"Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz"

Sınava giren bir başka öğretmen adayı Mehmet Salih Aydın ise "2015 yılında Adıyaman Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldum. 2 yıldır KPSS'ye hazırlanıyorum. İyi puan almama rağmen atanamıyorum. Atanamadığım için tekrardan farklı bir bölüm okumak için LYS'ye başvurdum. Türkiye'deki eğitim sistemi ortada. Atanamayan 55 bin edebiyat öğretmeni var. Her sene sadece bin kişiyi alıyorlar, o da mülakat sistemi getirilmiş. Torpili olan atanıyor, torpili olamayan atanamıyor. 87 puan almalarına rağmen hâlâ açıkta olan arkadaşlarım var. Bu Türkiye'nin büyük bir sorunu, bunun çözülmesini istiyoruz. Emin olun bugün LYS'ye gelen en az 150-200 bin atamayan öğretmen arkadaşımız var. Bunlar tekrardan yeni bir bölümde, yeni bir sektörde atanabilmek için sınava giriyorlar. Büyük bir sorun. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bunun halledilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mülakat sisteminin kaldırılmasını talep eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Kesinlikle mülakat sistemi çok yanlış bir sistemidir. İyi puan almana rağmen o anki mülakatı sunan kişiler tarafından eleyebiliyorlar sizi. Bu yüzden bunun değiştirilmesini ve kaldırılmasını istiyoruz." (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55