,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

Atacan: "Var olanı kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor"

Atacan: "Var olanı kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor"
İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı'nda açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisleri Kulübü Başkanı Orhan Atacan, Türkiye’de çevre ile ilgili son yıllarda çok fazla çalışmanın yapıldığını söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisleri Kulübü Başkanı Orhan Atacan, elimizde başka bir dünya ve başka bir çevrenin olmadığına dikkat çekerek var olan kaynakların en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi ve Fuarı başladı. Çeşitli projelerin tanıtım ve uygulamalarla ilgili yapılacak oturumlarla devam edecek .

Birçok farklı firmanın yer aldığı fuarda, İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisleri Kulübü de stant açtı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisleri Kulübü Başkanı Orhan Atacan, kulüp olarak köklü bir geçmişe sahip olduklarını söyledi.

Atacan, yaptıkları çalışmalar ile ilgili şöyle konuştu:

"20 yıl önce dönemin hocaları tarafından kurulmuş ve bu güne kadar çevre ile ilgili birçok proje gerçekleştirmiş bir kulübüz. 'Sürdürülebilir ekosistem günleri' ismiyle yıllık olarak düzenlediğimiz kongremiz var. Bu kongrede öğrenci, akademisyen ve sektörün liderlerini topluyoruz. Nisan ayında bu kongrenin 10’uncusunu düzenleyeceğiz. Bunun dışında 'suyun gözyaşları' projemiz var. Bu proje de 10 yıllık bir proje. İlkokullarda çocuklara su, çevre ve doğa hakkında bilinçlendirme yapıyoruz.  Bunu da Türkiye’deki başka üniversitelerde de koordine ederek elimizden geldiğince yaymaya çalışıyoruz. Bu proje kapsamında yıllık yaklaşık olarak 2 ile 3 bin arasında öğrenciye eğitim veriyoruz. Onlara suyu nasıl koruyacaklarını anlatıyoruz.  Bunun dışında 'çevre buluşmaları' isminde kongremiz var. Bu da üniversitemizdeki çevre mühendislerinin kariyer gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 2 aylık periyodlarla düzenlediğimiz bir etkinlik. Okulumuzdaki mezunları bu etkinlikte ağırlayarak, bulundukları konuma nasıl geldikleri, hangi çalışmaları yaptıkları ve bir çevre mühendisi olarak ne iş yaptıklarını anlatarak arkadaşlarımıza fayda sağlamalarını istiyoruz."

"Yapılan güzel projeleri başkalarına anlatarak buluşma noktası oluşturuyoruz"

Türkiye’de çevre ile ilgili son yıllarda çok fazla çalışmanın yapıldığını söyleyen Atacan, "Bu fuaye alanında bulunan firmaların da çok güzel çalışmaları var. Tabi bunları duyurmak, benzer firmalara anlatarak örnek olmak lazım. Biz burada bir nevi bunu yapıyoruz. Öğrencilere ve diğer firmalara bu projeleri anlatarak buluşma noktası oluşturuyoruz." dedi.

Geri dönüşüm yapılabilecek malzemelerle ilgili okullarda çalışma yaptıklarını belirten Atacan, üniversitede yemek atıklarının biyogazla enerjiye dönüştürdüklerini, projenin oluşmasında yer aldıklarını ve buna benzer çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Çevre ile ilgili insanlara çağrıda bulunan Atacan, "Elimizde başka bir dünya, başka bir çevre yok.  Var olanı kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Çünkü bu dönüşü olmayan bir şey! Bu yüzden elimizden geldiğince kaynaklarımızı doğru kullanmamız lazım." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55