,
  • BIST 9699.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Aslanhan’a Batman’da yoğun ilgi

Aslanhan’a Batman’da yoğun ilgi
İş-Kur’un düzenlemiş olduğu program çerçevesinde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın ‘Hedef ve Hayallerin İçin Başarıya Gülümse’ konulu seminere yoğun ilgi gösterildi.

İş-Kur Batman İl Müdürlüğü’nün “7. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi Etkinlikleri” çerçevesinde 4 gün düzenlenecek olan etkinliklerin ilk gününde Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, Batman Üniversitesi Merkez kampüsü, Rektörlük konferans salonunda üniversiteli öğrencilere ‘Hedef ve Hayallerin İçin Başarıya Gülümse’ konulu seminer verdi.

Saat 14.00’da düzenlene programa İş-Kur İl Müdür Besim Eviz, STK temsilcileri ve çok sayıda öğrenci ve girişimci katıldı.

“GENÇLERİ GÖRÜNCE GELECEK ADINA UMUTLANIYORUM”

Programda İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz ve Batman Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Musa Kılıç’ın açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan söz aldı.

Yoğun ilginin olduğu seminerde öğrencilere hitap eden Sıtkı Aslanhan, “Sizler gibi oturmasını kalkmasını bilen, örf, adet, kültür ve geleneklerine bağlı, değerlerine bağlı, büyüklerin yanında nasıl duracağını bilen, misafirperver, nezaket sahibi gençleri görünce gelecek adına umutlanıyorum. Bazen sokaklarda görüyorum gençler anneleri ile pek hoş konuşmuyor. Hiçbirimizin ve hiç kimsenin makam ve mevkii ne olursa olsun, annemiz üzerinde zerre kadar hakkımız yok, etimizden tırnağımıza anamızın ürünüyüz. Üf bile demeyeceksin deniyor ayette, o zaman vay bizim halemize.” ifadelerini kullandı.

sitki-aslanhan.jpg

“YILLARCA BİZİ KANDIRDILAR”

Konuşmasına sosyal hayattan örneklerle devam eden Aslanhan, “Yıllarca bizi kandırdılar, 90’lı yılarda bize hep şunu söylediler batı çok ileride, biz gerideyiz. Neden adamlar uzaya uydu gönderiyor, televizyonlar, telefonlar, tabletler bütün teknolojiyi adamlar üretiyor. Yurtdışına çok çıktığım için insanları inceliyorum, almanlar nasıl, İngilizler nasıl, öküze tapanlar nasıl, adamlar önlerinden öküz geçince saygı duruşuna geçiyor. Bunu milliyetçilik olarak algılamayın, dünyanın en zeki insanları biziz. Havasından mı, suyundan mı bilmiyorum zeki ama kafa hep üçkâğıda çalışıyor. Bizim kafamızı yorarsak onlardan çok daha ileriye gidebiliriz, bizim birçok gencimizde bu ışık var.” diye konuştu.

Seminer  anısına İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz ve Batman Üniversitesi Kariyer Gelişim Merkezi Müdürü Öğretim Üyesi Musa Kılıç, Aslanhan’a teşekkür plaketi sunmaları ile program sona erdi.

sitki-aslanhan-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55