,
  • BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Aslan Kartalı'ı avladı: 3-1

Aslan Kartalı'ı avladı: 3-1
Süper Lig 2020-2021 Sezonu'nun 40. hafta derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray, 90 dakikanın sonunda 3-1'lik skorla galibiyete uzandı.

Süper Lig 2020-2021 Sezonu'nun 40. hafta derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray, 90 dakikanın sonunda 3-1'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.
Derbiden notlar
Galatasaray, son maçına göre kadroda 4 değişiklikle sahaya çıktı.
Sarı-kırmızılı takımın, ligde geçen hafta Gençlerbirliği'ni 2-0 yendiği maçta görev alan isimlerden Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu yedeğe çekilirken, Beşiktaş karşısında bu futbolcuların yerlerine DeAndre Yedlin, Marcelo Saracchi, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao forma giydi.
Galatasaray derbiye Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Gedson Fernandes, Ryan Babel, Emre Akbaba, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao ile başladı.
Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Şener Özbayraklı, Ömer Bayram, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Okan Kocuk, Christian Luyindama, Emre Kılınç, Mustafa Muhammed, Arda Turan ve Sofiane Feghouli oturdu.
Yedlin formasına kavuştu
Galatasaray'da yaşadığı sakatlık nedeniyle yaklaşık bir ay takımdan ayrı kalan ABD'li oyuncu DeAndre Yedlin, formasına kavuştu.
Ligin 34. haftasında Fatih Karagümrük ile oynanan müsabakada bileğinden sakatlanan Yedlin'in 5 maçlık forma hasreti sona erdi.
Teknik direktör Fatih Terim, sakatlığı geçen ABD'li oyuncuyu Beşiktaş derbisinde ilk 11'de görevlendirdi.
Falcao 7, Onyekuru da 6 maç sonra ilk 11'de
Galatasaray'da yıldız futbolcular Radamel Falcao ve Henry Onyekuru, uzun aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
İki futbolcu da son dönemde sakatlık yaşarken, Falcao 7, Onyekuru ise 6 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı.
Sarı-kırmızılı takımda yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle karantinada olan Oghenekaro Etebo ile Martin Linnes, Emre Taşdemir ve Oğulcan Çağlayan, maçın kadrosunda bulunmadı.
Marcao 100. maçına çıktı
Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Marcao, sarı-kırmızılı forma altındaki 100. resmi maçına çıktı.
Portekiz'in Chaves ekibinden 2018-2019 sezonunun devre arasında transfer edilen Marcao, Galatasaray'da geride kalan dönemde Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 99 karşılaşmada forma giydi.
Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımda birer Süper Lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.
Bu arada karşılaşma öncesinde, hafta içinde vefat eden Galatasaray Kulübünün kongre üyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Vekili ve eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
A. Hatayspor kadrosuna göre tek değişiklik
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 40. haftasında Galatasaray ile yaptıkları derbi maçın ilk 11'inde, Atakaş Hatayspor maçı kadrosuna göre 1 değişiklik yaptı.
Sergen Yalçın, sakatlığı bulunan Nkoudou'nun yerine derbi maçta Gökhan Töre'ye ilk 11'de görev verdi.
Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun'un yokluğunda Sergen Yalçın, forvet bölgesinde Gökhan Töre'yi oynattı.
Hatayspor maçında 4 gol atan Cyle Larin ise mücadeleye solda başladı.
Beşiktaş'ta 6 eksik
Derbide 6 Beşiktaşlı futbolcu görev alamadı.
Sakatlıkları nedeniyle sezonu kapattıkları açıklanan Cenk Tosun ve Ajdin Hasic ile tedavileri devam eden Oğuzhan Özyakup, Georges Kevin Nkoudou ve Vincent Aboubakar'ın yanı sıra dün yapılan kontrollerin ardından sağ uyluk arka adalesinde ödem tespit edilen Bernard Mensah derbi kadrosuna alınmadı.
Yedek kulübesinde 8 futbolcu
Eksik futbolcuların yokluğunda Beşiktaş'ın yedek kulübesinde 8 futbolcu yer aldı.
Utku Yuvakuran, Montero, Necip Uysal, Dorukhan Toköz ve Rıdvan Yılmaz'ın yanı sıra kulübede henüz Süper Lig tecrübesi bulunmayan Emre Bilgin, Bilal Ceylan, Serdar Saatçı da görev bekleyecek.
Başkan Çebi, siyah-beyazlıları derbiye uğurladı
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Emre Kocadağ, Kemal Erdoğan, Fatih Hakan Avşar derbi öncesinde BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde siyah-beyazlı takımla bir araya geldi.
Başkan Çebi, futbolcular otobüse binmeden hepsine başarı dileyerek takımını Türk Telekom Stadı'na uğurladı.
Siyah-beyazlı yönetim derbiyi tüm kadrosuyla izledi.
4 isim sarı kart ceza sınırında
Beşiktaş'ta, Galatasaray maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Siyah-beyazlılarda, 3'er sarı kartı bulunan Cyle Larin, Atiba Hutchinson, Dorukhan Toköz ve Adem Ljajic, derbide sarı kart görmeleri durumunda Fatih Karagümrük ile oynanacak maçta görev yapamayacak.
Derbiden dakikalar
11. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Gedson Fernandes'in savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Babel, ceza sahasına girdi. Sol çaprazda kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcu, meşin yuvarlağı rakibinin altından ağlara gönderdi. Pozisyonda yardımcı hakem Bahattin Duran ofsayt bayrağı kaldırdı. Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasında yeniden incelenen pozisyonda ihlal olmadığına karar verildi ve gol geçerli sayıldı: 1-0. 

14. dakikada Josef'in ara pasına hareketlenen Larin sol çaprazdan ceza sahasına girmek isterken zamanında kalesini terk eden Muslera, yatarak meşin yuvarlağın sahibi oldu.
15. dakikada Ghezzal'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta arka direkte uygun durumdaki Larin, topa dokunamayınca meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
38. dakikada Beşiktaş'ın kullandığı kornerde ceza sahası içindeki Donk ile Hutchinson'ın mücadelesinde Kanadalı futbolcu yerde kaldı. Pozisyonda devam kararı veren Cüneyt Çakır, VAR hakemi Mete Kalkavan'ın uyarısıyla pozisyonu yeniden inceledi. Çakır, 40. dakikada Donk'un Hutchinson'a faul yaptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 42. dakikada topun başına geçen Ghezzal, meşin yuvarlak ile kaleci Muslera'yı ayrı köşelere gönderdi: 1-1. Bu golü izlemek için dokunun!
44. dakikada Galatasaray'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Hutchinson ile Falcao arasındaki mücadelede sarı-kırmızılı golcü futbolcu yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır, bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.
45+1. dakikada topun başına geçen Falcao, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1. Bu golü izlemek için dokunun!
45+5. dakikada Falcao'nun ceza sahası dışı sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top yan ağlarda kaldı.
76. dakikada hücumu sürükleyerek rakip ceza sahasına sokulan Emre Kılınç, kaleci Ersin Destanoğlu'nu çalımlayarak çizgiye indikten sonra topu yerden altıpasa çevirdi; Emre'nin pasını kale önünde tamalayarak farkı ikiye çıkaran isim Arda Turan oldu: 3-1. Bu golü izlemek için dokunun!

Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.
Bu galibiyetin ardından puanını 78'e yükselten ev sahibi Galatasaray 2. sıraya yerleşirken, konuk ekip Beşiktaş ise 81 puanla liderliğini sürdürdü.

Kaynak: BEINSPORTS
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55