,
  • BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

ASKON: “Güzel Bir Işık Gördük”

ASKON: “Güzel Bir Işık Gördük”
TÜİK tarafından açıklanan Mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendiren ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve güçlü yapısı ile seçim sonrası baskının kalkmasıyla rahatlayacağını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan Mart ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

 

ASKON Başkanı Nasıroğlu bu konuda şunları söyledi;

2016 yılında yaşanan hain darbe teşebbüsü sonrası işsizlik rakamlarında yukarıya doğru bir çıkış vardı. 1.6 puanlık rakam ile işsizliğin düşürülmesi noktasında güzel bir ışık gördük. Seçim sonrası belirsizlik ortamının da kalkmasıyla istikrarlı bir şekilde çift hanelerden tek hanelere işsizlik rakamlarının düşeceğini öngörmekteyiz

Tarımsal Teşvikler Daha İyi Anlatılmalı

Bu veriler ışığında sanayi ve hizmet sektöründe artış gözlemlenirken, tarım alanında geçen yıla oranla gerileme görmekteyiz. Bir önceki aya göre tarımda istihdam oranında ciddi bir artış var iken, geçen yıla oranla azalma görülmekte. Hükümetimiz bu alanda çok özel ve çok güzel teşviklerde bulundu. Özellikle tarımsal teşviklerin daha iyi anlatılması ve bu konuda ayrı bir çalışma yürütülerek beklenen büyümenin burada da canlandırılması gerekmektedir.

Kayıtdışı Ekonomiye Ciddi Tedbirler Alınmalı

Martta herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmadan çalışanların oranının geçen yıla oranla düşüşte olduğunu gözlemlemekle birlikte bu oranın yüzde 32,4 olması, bu konuda da ciddi tedbirler alınmasını gerektirmektedir.

Piyasalar Üzerindeki Baskılar Kalkacaktır

Ülke olarak ciddi bir süreçten geçmekle birlikte, bu sürecin seçim sonrası ortadan kalkacağına inanmaktayız. Türkiye ekonomisi istikrarlı ve güçlü yapısı ile seçim sonrası belirsizlik ortamının kaybolmasıyla birlikte piyasalar üzerindeki baskının da kalkmasıyla yeniden rahatlayacaktır. Çift haneli işsizlik rakamları büyüyen ekonomimize asla ve asla yakışmıyor. Üreten bir Türkiye ile bu konunun da üstesinden gelerek işsizlik rakamlarında yeniden tek haneli rakamları göreceğimizi düşünüyoruz.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55