,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

ASKON Batman: Birileri TP üzerinde hesaplar peşinde

ASKON Batman: Birileri TP üzerinde hesaplar peşinde
ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, TPAO’nun yok edilmesine tepki gösterip kamuoyu oluşturma konusunda çaba sarf etmediğini kaydetti.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, son günlerde gündemi meşgul eden TPAO’nun özelleştirilmesi ile ilgi basın açıklaması yayınladı.

Nasıroğlu, kimsenin TPAO’nun yok edilmesine tepki gösterip kamuoyu oluşturma konusunda çaba sarf etmediğini kaydetti.

Nasıroğlu, “Hiç kimse TPAO’nun taşınmaması veya yok edilmemesi hususunu dile getirilmezken şimdilerde TPAO’nun bölge müdürlük binasının tıp fakültesi veya sit alanı olması hakkında ileri geri konuşuyorlar. Batman’da yaşayan halkımızın konu ile ilgili duyarsız ve ferasetsiz tavrı bu konuda bir bilince sahip olmadıklarının bir göstergesidir. Birileri Türkiye Petrolleri üzerinde hesaplar peşinde oldukları için TPAO’yu zayıflatıp başka yerlere taşımak veya özel sektöre devretmek gibi niyetleri var. Şunu net olarak anlıyoruz ki; bir müddet sonra TPAO birilerine satılacak ya da devredilecek. Kurumu alacak olan da şimdiden “Ben Batman’daki 1400 işçiye ne yapayım? Bu rakamı yarıya düşürüp masaya öyle oturayım” şartını öne sürdüğü için TPAO’nun küçültülmesine karar verilmiş durumda. Böylece güzel Batmanımızın ilerlemesinin önüne geçmek ve gerilemesine sebebiyet verilmek istendiği aşikârdır” diye konuştu.

 

“TPAO YÖNETİM KADROSU LİYAKATTEN YOKSUNDUR”

Batman’ın bambaşka sorunları olduğunu dile getiren Nasıroğlu, “Yıllardır süre gelen İluh Deresi başta olmak üzere Batman çayının ıslahı, Organize Sanayi Bölgesi, çıkmaz sokağa konulan üniversite, köprülü kavşaklar, kuzey çevre yolu, parklar ve mesire alanları gibi temel sorunlar konuşulmazken neden TPAO konuşuluyor? Neden TPAO’nun genel müdürlüğünün bugüne kadar Batman’a taşınması konuşulmuyor da TPAO’ nın sosyal tesislerinin şuna buna dönüştürülmesi konuşuluyor? Neden? Çünkü birileri rant peşinde! Tabi ki tıp fakültesi yapılsın, başka fakültelerde yapılsın. Ayrıca yeni parklar, bahçeler, mesire alanları da yapılsın. Kısacası Batman’ın sosyal ve ekonomik hayatına yarar sağlayacak birçok proje hayata geçirilsin ama var olan bir güzelliği yok ederek başka bir şey yapılmasın. Yapılması gereken birçok proje hayata geçirilmemiş iken adeta Batman’ın gözden çıkarılmasına karşıyız. TPAO’nun baştan aşağı yönetim kadrosuna gelince; bu bir hükumet politikasıdır deyip işin içinden çıkmak isteseler de aslında bu onların proje üretmemeleri, ehliyetten ve liyakatten yoksun olduklarının bir göstergesidir. Liyakatten yoksun insanların beceriksizliği kurumları hiçbir zaman ileri taşıyamaz. Unutmayalım ki kurumları hainler çökertmez, beceriksizler çökertir. Bir an önce yetkililerden bu işe el atmaları bütün Batman halkının isteği ve ricasıdır” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55