,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Askere giden kişide Covid-19 çıkınca yaşadığı mezra karantinaya alındı

Askere giden kişide Covid-19 çıkınca yaşadığı mezra karantinaya alındı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Meredan mezrasında yaşayan bir genç, gittiği askeriyede yapılan Covid-19 testi pozitif çıkınca yaşadığı mezra karantinaya alındı.

Askerde testi pozitif çıkan genç tedavi altına alınırken Bismil İlçe Hıfzssıhha Kurulu kararı ile gencin yaşadığı Çakıllı Köyü Meredan mezrasına giriş ve çıkışların 14 gün süre ile durdurulduğu öğrenildi.

Bismil İlçe Hıfzssıhha Kurulunda yapılan açıklamada, Çakıllı Mahallesi Meredan mezrasının salgının kontrol altına alınması için İlçe Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Köyün giriş çıkışları jandarma tarafından kapatılırken tarla ya da hayvanların otlanması için sadece giriş çıkışlara izin veriliyor.

Oğlunun askere giderken yolda dinleme tesisi ya da otobüste Coronavirus'e yakalandığını tahmin ettiklerini söyleyen baba İsmail Esen, "Oğlum askere gitmeden önce herhangi bir rahatsızlığı yoktu. Oğlum birliğine teslim oluyor. Orada ondan numune alıyorlar ve testi pozitif çıkıyor. Oğlumun gittiği askeri birlikten beni aradılar. 'Çocuğun testinde pozitif çıkmış' dediler. Bu hastalığın ona 4-5 gün önce bulaştığını tahmin ettiklerini söylediler ve sağlığının iyi olduğunu, hiçbir rahatsızlığının olmadığını ifade ettiler. Oğlumun tedaviye alındığını, tedavisi bittikten sonra 14 günlük karantina süreci için eve göndereceklerini belirttiler. Bu olay üzerine bizim mezra karantinaya alındı. Şu an köyümüzün giriş çıkışları askerler tarafından kapatılmış ve tüm köylülerden numune alındı, herkesin testi negatif çıktı ve karantina süreci devam ediyor." dedi.

"Köyde bu hastalık yok"

Mezraları hakkında çıkan karantina haberlerinin kendilerini çok mağdur ettiğini vurgulayan Esen, "Başka illerde yaşayan akrabalarımız bunu duymasıyla üzüntü içine girdiler ve buraya gelmek istediler. Tek tek telefon açarak sürekli durumumuzu merak ederek soruyorlar. Bizim köyde hiç kimsede bu hastalık yok ama varmış gibi sosyal medyada yayıldı. Bu da bizi çok üzdü. Yetkililer sürekli bizimle irtibat halinde, çok şükür köyümüzde hiç kimsede herhangi bir rahatsızlık yok." diye konuştu.

"Bir an önce karantinanın kalkmasını istiyoruz"

Son olarak yetkililere seslenen Esen, şunları söyledi: "Köyde herkesten alınan numuneler negatif çıktı. Gelsinler ikinci testi de yapsınlar. Bizim köyümüzün karantina altında olması bizi mağdur ediyor. Millet bize farklı gözle bakmaya çalışıyor. Herkesin işi gücü var. Bir an önce karantinanın kalkmasını istiyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55