,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Asırlık cami yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya

Asırlık cami yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya
Şanlıurfa Viranşehir'in Kışla Mahallesi'nde bulunan 90 yıllık Kışla Camisi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten cami cemaati, yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan 90 yıllık Kışla Cami'nin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten cami cemaati, yetkililerden yardım bekliyor.

Camide çatlakların meydana geldiğini ve çökme tehlikesiyle karşı kaşıya kaldığını söyleyen cami cemaati, mevcut caminin ya onarılmasını ya da yeni bir caminin yapılmasını istediler.

İlçe merkezinde bulunan asırlık caminin halkın ihtiyacını karşılamada da yetersiz kaldığını ifade eden cami cemaati, özelikle cuma günleri ve bayram namazlarında ciddi sıkıntı yaşadıklarını aktardılar. Yazın kavurucu sıcaklığın altında, kışın ise yağmur ve soğukta namazlarını eda etmek zorunda kaldıklarını söyleyen cami cemaati, hayırsever ve yetkililerinden yeni bir cami yapılmasını talep ettiler.

Meydana gelen çöküntüler nedeniyle caminin yıkılma tehlikesinin olduğunu belirten cami cemaatinden Mehmet Ali Akgül, şöyle konuştu:

"Kışla Camisi, çok eski bir camidir. Caminin yan tarafında mezarlıklar vardı. Camimizde yer yer çöküntüler meydana geldi. Allah muhafaza cami, cemaatin özerine yıkılma tehlikesi var. Bu tehlikenin bir an önce giderilmesi lazım. Ya tamir edilmeli ya da ilçe merkezinde olması hasebiyle yeni ve daha büyük bir cami yapılmalı. Mahalle gittikçe büyüyor, esnafın büyük bir çoğunluğu bu camiyi kullanıyor. Sabah namazı dışında günün dört vakti cami dolup taşıyor. Özellikle cuma namazlarında dışarıda yer bulamıyoruz. Yazın sıcaklığın altında kışın ise yağmur ve soğuğun altında namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Bir an önce bu sorunun giderilmesi için yetkililerden rica ve istirham ediyoruz."

Caminin yıkılmadan bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten cami cemaatinden Halil Yüksel, "Yıllardan beri bu camide ibadetlerimizi yapıyoruz. Ama yerimiz çok dar milletimiz camiye sığmıyor. Yazın güneşten kışın ise yağmur ve soğukta dışarıda cadde de namaz kılıyoruz. Caminin köşeleri hepsi açılmış durumda yanı tehlike arz emektedir. Bugün yarın çökecek buna bir el atıp bir düzene koyması lazım. Bizler cami cemaati olarak ne kadar müracaata bulunduksak da bir netice alamadık. Bize 'tarihi cami' diyorlar. Tarih ile bir alakası yoktur. Yanı birisinin üzerine çökçüğü zaman tarih mi kurtaracak. Devletten ve diyanetimizden istediğimiz bu camimize bir el atsın. El atmasalar bugün yarın yıkılır. Birilerin üzerine yıkılırsa bunun vebalını kim kaldırabilir. İsteğimiz kimsenin canı yanmadan bu soruna el atmalarıdır." ifadelerini kullandı.

Cami duvarlarında yarıkların oluştuğunu söyleyen cami cemaatinden Mehmet Babaç ise "Ben burada cami cemaatinden biriyim, maalesef camimizde hem çatlaklıklar hem de yıkılma tehlikesi var. İnsanların parmakları içine sığa bilecek yarıklar vardır. Bir an önce yetkililerin gelip yerinde görüp el atması lazım. İnşallah burada güzel ve örnek bir cami yapılır ve bu tehlikenin önüne geçmiş olur." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Cevher Ayyıldız "Camimiz hem eski hem de çatlaklıklar oluşmuş durumda ben buradan bütün devlet yetkililerine ve özellikle Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Camimiz tehlike arz ediyor ve dardır. Buna bir el atmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55