,
  • BIST 9698.85
  • Altın 2494.436
  • Dolar 32.5851
  • Euro 34.8562
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

ASİM: İstanbul Sözleşmesi acilen iptal edilmeli

ASİM: İstanbul Sözleşmesi acilen iptal edilmeli
​Adana'da faaliyet gösteren 50'den fazla STK'nın üst çatı kuruluşu olan Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, aile değerlerini olumsuz etkileyen sözleşmenin acilen iptal edilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul Sözleşmesinin 24 Kasım 2011 tarihinde TBMM’de tüm partilerin şerh koymadan oy birliğiyle kabul ettiğini anımsatan Eraslan, toplumun inanç, değer ve kültürüyle bağdaşmayan söz konusu sözleşmenin birçok Avrupa ülkesi tarafından kabul edilmediğini ifade ederken Türkiye'de ise 9 yıldır uygulandığını söyledi.

"Sözleşme kadını erkeğe, erkeği kadına düşman etti"

"Kadına yönelik şiddeti bitirme iddiası ile toplumlara dayatılan İstanbul Sözleşmesi, ona atıf yapan uygulamalar ve onun üzerine inşa edilen aile ve toplum politikaları kadını erkeğe, erkeği de kadına düşman ederek birçok alanda daha önce görülmemiş rakamlara şahitlik etmemize sebep oldu." ifadelerini kullanan Eraslan, kadına yönelik şiddetin her geçen sene bir önceki seneye göre rekor seviyede artış gösterdiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti:

"Sadece son bir hafta içinde cinayete kurban giden kadın sayısı 13'tür. Geçen sene öldürülen kadın sayısı ise 474'tür.

Son 9 yılda İstanbul Sözleşmesi ve 6284 fitnesi sebebiyle 3 milyon ailenin yuvası dağıldı, 3 bin kişi öldü.

İmzalandığı günden beri dağılan aile miktarı ve boşanma oranları da her sene rekor kırıyor. Evinden atılan, uzaklaştırılan, aile içi tecavüz saçmalığı veya iftira ile cezaevine atılan baba sayısında da her sene rekorlar kırılıyor.

Tabi bunlar annesiz kalan çocuk sayısında da rekor demek."

"Hükümet, toplumdan gelen tepkileri soğurtarak İstanbul Sözleşmesi'ni topluma kabul ettirmeye çalışıyor"

Hükümetin, toplumdan gelen tepkileri soğurtarak topluma kabul ettirmeye çalıştığını vurgulayan Eraslan, "2 sene önce Millî Eğitim Bakanlığında sonlandırıldığı belirtilen 'Toplumsal Cinsiyet Projeleri', İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve Türkiye Belediyeler Birliği işgüzarlığıyla Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Adalet Eğitim Komisyonları kurularak el altından devam ettirilmeye çalışılıyor. Çocuklarımızın cinsiyetsiz, ailesiz ve ahlaksız bir ideoloji ile yetiştirilmesinden hükümetin nasıl bir fayda umduğunu merak ediyoruz." şeklinde konuştu.

Eraslan, konuşmasının sonunda İstanbul sözleşmesinin derhal iptal edilmesini ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesinin durdurulması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55